Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Τραγωδία στη Μεσόγειο 25 μετανάστες έχουν πνιγεί

Ανατριχιαστικά είναι τα νούμερα των μεταναστών που πνίγονται ή χάνουν τη ζωή τους, καθημερινά στην προσπάθεια τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο προκειμένου να απομακρυνθούν από τις εστίες των πολέμων και της φτώχειας.  

Σε άλλη μία τραγωδία με πρόσφυγες και μετανάστες στην Μεσόγειο εξελίσσεται το χθεσινό ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης αλιευτικού σκάφους που επέβαιναν εκατοντάδες άνθρωποι, με μέχρι τώρα την περισυλλογή 25 νεκρών μεταναστών. Η τραγωδία αυτή έρχεται να προστεθεί στους πάνω από 2000 νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες, μόνο για το 2015.
Οι Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκής Ένωσης, η άγρια εκμετάλλευση των λαών της Αφρικής και της Ασίας από τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια, φορτώνουν τις καραβιές των κατατρεγμένων στέλνοντας κάθε φορά ανθρώπινες ζωές στο θάνατο.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις κυβερνήσεις που χύνουν κροκοδείλια δάκρια για τους νεκρούς μετανάστες, ενώ παράλληλα στηρίζουν και  σέρνονται πίσω από το άρμα των ιμπεριαλιστών, υλοποιώντας όλες τις αντιμεταναστευτικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι λαοί έχουν κάθε δικαίωμα να ζήσουν ειρηνικά στις πατρίδες τους και να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν. 
Αθήνα, 6/8/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: