Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ατέλειωτο μακελειό στην Ανατολική Ουκρανία

 Το σκηνικό της καταστροφής και του θανάτου επαναλήφθηκε και τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, στις ταλαιπωρημένες πόλεις της Ανατολικής Ουκρανίας. 
Η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, που κατά τ' άλλα κόπτεται για την ειρήνευση μέσω της εφαρμογής της συμφωνίας εκεχειρίας της 12ης Φλεβάρη στο Μινσκ, βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές με αποτέλεσμα το θάνατο μιας γυναίκας και το σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα μιας άλλης από θραύσμα στη συνοικία Πετρόβσκι, στα δυτικά της πόλης του Ντονέτσκ, την καταστροφή μιας πολυκατοικίας στην ίδια πόλη και ενός σχολείου που σε λίγες μέρες ετοιμαζόταν να ανοίξει, καθώς και την καταστροφή 10 σπιτιών στην πόλη Τελμάνοβο. Συνολικά έπεσαν πάνω από 400 βλήματα, τόσο στον θύλακα που ελέγχουν οι πολιτοφύλακες στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, όσο και στην αντίστοιχη του Λουγκάνσκ. 
Τραγική η καθημερινότητα στην Ανατολική Ουκρανία, με μεγαλύτερα θύματα τα παιδιά
Τραγική η καθημερινότητα στην Ανατολική Ουκρανία, με μεγαλύτερα θύματα τα παιδιά
Χτες, επίσης, στο κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ, στο Πάρκο Μνήμης, στις όχθες του ποταμού Κάλμιους, δίπλα στο σοβιετικό μνημείο των «Απελευθερωτών του Ντονμπάς» εγκαινιάστηκε ένα μνημείο για τα θύματα που έπεσαν από την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας. Είναι ένα μνημείο 5 μέτρων το οποίο απεικονίζει 4 τριαντάφυλλα που βγαίνουν μέσα από ένα μαρμάρινο βάθρο.
Σύμφωνα με τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία των αρχών του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ), από την έναρξη της επίθεσης ως τις 21 Αυγούστου 2015 έχουν σκοτωθεί 3.797 άνθρωποι, ανάμεσα τους 571 γυναίκες, και 6.073 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: