Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Κι άλλοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στα ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ

Εντείνεται η προκλητικότητα του κατοχικού στρατού, ξεχειλίζει η οργή των Παλαιστινίων
Από την κηδεία του 16χρονου Λάιθ αλ-Κχάλντι, ενός ακόμα νεκρού από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών
Από την κηδεία του 16χρονου Λάιθ αλ-Κχάλντι, ενός ακόμα νεκρού από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών
ΡΑΜΑΛΑ.--
Δε σταματά να μακραίνει ο κατάλογος των Παλαιστινίων που πληρώνουν και με τη ζωή τους τη βαρβαρότητα, με την οποία η ισραηλινή πλουτοκρατία υπερασπίζεται τα συμφέροντά της. Μετά το φονικό εμπρησμό σπιτιών Παλαιστινίων (από Εβραίους εποίκους όπως όλα δείχνουν) από τον οποίο κάηκε ζωντανό ένα μωρό Παλαιστινίων μόλις 18 μηνών, διαδηλώσεις που έγιναν σε διάφορα σημεία βρέθηκαν αντιμέτωπες με τις κατοχικές δυνάμεις, που συν τοις άλλοις επέδειξαν ...«αυξημένο ζήλο» και στα σημεία ελέγχου που είναι διάσπαρτα στα παλαιστινιακά εδάφη.
Την περασμένη Παρασκευή, κοντά στην Μπέιτ Λαχίγια της Λωρίδας της Γάζας ο 17χρονος Μοχάμεντ αλ-Μάσρι σκοτώθηκε όταν Ισραηλινοί στρατιώτες τον πυροβόλησαν κοντά σε σημείο ελέγχου, τραυματίζοντας έναν ακόμα Παλαιστίνιο.
Το Σάββατο τα ξημερώματα, υπέκυψε στα τραύματά του ο 16χρονοςΛάιθ αλ-Κχάλντι που είχε τραυματιστεί το προηγούμενο βράδυ, επίσης από Ισραηλινούς στρατιώτες σε σημείο ελέγχου κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης.
Χτες το πρωί, ένας ακόμα Παλαιστίνιος τραυματίστηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες όταν προσπάθησε να αποφύγει έλεγχο σε φυλάκιο στη Ναμπλούς, επίσης στη Δυτική Οχθη.
Ενταση επικράτησε και στην πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, όπου πολλοί συγκεντρώθηκαν με φωτογραφίες του μωρού που δολοφονήθηκε και η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε πως στόχευε να «απωθήσει».
Καταγγελίες ΠΑΜΕ και ΠΣΕ
Σε ανακοίνωσή του, για τη δολοφονική επίθεση που κόστισε τη ζωή του 18μηνου βρέφους, το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «οι δηλώσεις συμπάθειας δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες των ΕΕ, ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μοιράζεται "κοινές αξίες" με το Ισραήλ και όλοι μαζί στηρίζουν οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά το κράτος δολοφόνο». Ενώ, μεταξύ άλλων, ζητά «η ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ».
Ανακοίνωση για το έγκλημα εξέδωσε και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, που ζητά «τον τερματισμό της κατοχής και τη διάλυση των ισραηλινών εποικισμών όπως και του διαχωριστικού τείχους στη Δυτική Οχθη» και καταγγέλλει ότι «θεωρούμε τη δήλωση της ισραηλινής κυβέρνησης υποκριτική για όσο συνεχίζει την ίδια κατοχική πολιτική»

Δεν υπάρχουν σχόλια: