Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πολυγύρου μέσω ΕΣΠΑ

            Μέχρι την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής όσοι ενδιαφέρονται για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πολυγύρου μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 - 13:00 και 18:30 – 20:30 στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", στο παλαιό Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2371023086 και 2371023986. Περισσότερες πληροφορίες στο site της Ε.Ε.Τ.Α.Α. www.eetaa.gr
            Για την ένταξή τους στο πρόγραμμα οι μητέρες θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ): - Επιδότηση Νέων Θέσεων Εργασίας (Ν.Θ.Ε.).- Επιχορήγηση Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ν.Ε.Ε.), - Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας - Προσράμματα κοινωφελούς εργασίας - Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης - Προγράμματα εγγυημένης απασχόλησης. γ) να είναι άνεργες, οι οποίες να διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, καθώς και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της Πρόσκλησης.
            Εξαιρούνται οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α' και β' βαθμού) και των Ν.Π.Δ.Δ. των ΟΤΑ. Επίσης, όσοι με δικαστική απόφαση έχουν λάβει θέση υπαλλήλου μόνιμου ή αορίστου χρόνου.
            Το οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€. Δικαιολογητικά συμμετοχής Όλες οι μητέρες, μαζί με την «Αίτηση Συμμετοχής - Δήλωσή» τους, θα υποβάλλουν ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ή ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ των παρακάτω δικαιολογητικών. α) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ. β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τετραμήνου. γ) Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το οικονομικό έτος 2015 (φορολογικό έτος 2014, δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2014 έως 31/12/2014).
            Δικαιολογητικά απασχόλησης:
            Εάν η ενδιαφερόμενη είναι μισθωτή, απαιτείται: ■ Βεβαίωση εργοδότη, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης), το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας που η ενδιαφερόμενη κατέχει ■ Αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης ή αντίγραφο πίνακα προσωπικού Μ4 ή αντίγραφο ισχύουσας σύμβασης, όπου θα πρέπει να αναφέρεται ευκρινώς η διάρκεια και το είδος της σύμβασης
            Εάν η ενδιαφερόμενη εργάζεται με εργόσημο, απαιτείται: ■ Βεβαίωση εργοδότη, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης) και το είδος απασχόλησης ΚΑΙ ■ Εργόσημο (αντίγραφο εργόσημου και απόδειξη κατάθεσης σε τράπεζα τελευταίου έτους προ της υποβολής της αίτησης, που να αποδεικνύει εργασία τουλάχιστον πέντε (5) μηνών).
            Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή τομέα, απαιτούνται: ■ Αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ. ■ Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη, ακόμη και αν οφείλει ασφαλιστικές εισφορές. ■ Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα.
            Σε περιπτώσεις εταίρων σε Ο.Ε. ή Ε.Ε.. Ι.Κ.Ε ή ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ή ΕΠΕ απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά: ■ Το καταστατικό και τυχόν μεταβολές του. ■ Πιστοποιητικό περί μη λύσης από το ΓΕΜΗ.  Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη. ■ Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα.
            Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται:  Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α., ότι είναι άμεσα ασφαλισμένη κατά το τρέχον έτος. Δικαιολογητικά συμμετοχής σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (Ε.Π.Α.): Επιδότηση Νέων Θέσεων Εργασίας (Ν.Θ.Ε.), Επιχορήγηση Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ν.Ε.Ε.), Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας, Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Προγράμματα εγγυημένης απασχόλησης.  Βεβαίωση του αρμόδιου φορέα για ένταξη στο Πρόγραμμα, όπου θα αναγράφεται και η χρονική περίοδος συμμετοχής σε αυτό.
            Δικαιολογητικά Ανεργίας:
            Εάν η ενδιαφερόμενη είναι άνεργη/άνεργος, απαιτούνται: ■ α) αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ, η οποία έχει εκδοθεί πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσης και ■ β) αντίγραφο Βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.
            Κριτήρια επιλογής και μοριοδότηση Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ισχύσουν κριτήρια μοριοδότησης για την επιλογή των ωφελουμένων, τα οποία θα είναι τα εξής: α) Το χαμηλό ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα. β) Η κατάσταση απασχόλησης, η εργασιακή σχέση και το είδος απασχόλησης. γ) Η ανεργία από τον Ο.Α.Ε.Δ. δ) Η οικογενειακή κατάσταση. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: (όλες οι δημοσιεύσεις γίνονται στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr)
            1. Οριστικοί πίνακες των δομών που εγκρίνονται: 4.8.2015 2. Διάθεση της αίτησης: 4.8.2015 3. Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων: 5.8.2015 -18.8.2015 4. Οι πίνακες κατάταξης των αιτήσεων των μητέρων και οι προσωρινές εγκρίσεις και απορρίψεις θα δημοσιευθούν στις 7.9.2015 5. Ενστάσεις κατά της κατάταξης: 8-10.9.2015 6. Τελικά αποτελέσματα: 13.9.2015
            Προσοχή: Ελέγξετε την αίτησή σας στους προσωρινούς πίνακες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr στις 7.9.2015. Εφόσον απορρίπτεται η αίτηση ή είναι κάποιο στοιχείο λάθος οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο Ν.Π.Δ.Δ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» μεταξύ 8-10.9.2015 για την υποβολή της ένστασης.


Από το Γραφείο Τύπου

του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: