Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Ἄρατε πύλας, καὶ ταύτην ὑπερκοσμίως ὑποδέξασθε, τὴν τοῦ ἀενάου φωτὸς Μητέρα


Φορητή κεντητή εικόνα 
«Αναβόησον Δαβίδ τις η παρούσα εορτή… " ψάλει σήμερα η εκκλησία μας, και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ΟΛΟΚΛΗΡΗ η οικουμένη, και όχι μονο η Χριστιανοσύνη, γιορτάζει την κοίμηση και τη μετάσταση της μητέρας του Χριστού, της ΜΗΤΕΡΑΣ της ζωής.


Η εικόνα αριστερά της Ωραίας Πύλης

Ψάλει και την υμνεί «… ως θυγατέρα θεόπαιδα και Παρθένον….» από την οποία «…Χριστός ο εξ αυτής άνευ σποράς γεννηθείς…», που «ο πάντοιμος χορός των σοφών Αποστόλων, ηθροίσθη θαυμαστώς του κηδεύσαι ενδόξωςτο σώμα το άχραντον…» 

και
«τε  Μετάστασις το χράντου σου σκήνους ητρεπίζετο, τότε ο πόστολοι, περικυκλοντες τν κλίνην τρόμ ἑώρων σε, κα ο μν τενίζοντες τ σκήνει, θάμβει συνείχοντο,  δ Πέτρος σν δάκρυσιν βόα σοί Παρθένε, ρ σε τρανς πλωμένην πτίαν, τν ζων τν πάντων, κα καταπλήττομαι, ν σκήνωσε τς μελλούσης ζως  πόλαυσις, λλ’  χραντε, κέτευε κτενς τν Υἱόν σου κα Θεόν, το σζεσθαι τν πόλιν σου τρωτον


Και περισσότερο γιορτάζει η Ελλάδα από Βορρά μέχρι Νότο και από Ανατολή μέχρι Δύση που τα περισσότερα χωριά και πόλεις όλο και θα έχουν κύριο ναό ή παρεκκλήσι στο όνομα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ. Αλλά και πάλι ΔΕΝ υπάρχει εκκλησία που αριστερά όπως βλέπουμε το τέμπλω να μην υπάρχει η εικόνα της Παναγίας.

Και μη ξεχνάμε πως δεκάδες είναι οι φορές που μνημονεύεται το όνομα Της κατά τη διάρκεια ΟΛΩΝ των τελετουργιών, και δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ένας "ΚΑΝΟΝΑΣ" που να μην τελιώνει με το "ΘΕΟΤΟΚΙΟΝ".

Και θα τρέξουν, ήδη έχουν τρέξει, οι πολιτικοί μας, ακόμα και αυτοί που αρνούνται να κάνουν ακόμα και το σταυρό τους, σε νησιά και μοναστήρια , με τις κάμερες από δίπλα για να τους δείξουν, στα  μεσημεριανά και βραδινά δελτία ειδήσεων, με την εικόνα της Παναγίας στον ωμό τους για να μας δείξουν πόσο θεοφοβούμενοι είναι οι ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ.

Γεμάτος και ο δικός μας ενοριακός Ναός «ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» χθες βράδυ κατά τον ΜΕΓΑΛΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ και  που στη συνέχεια ακολούθησε την λιτάνευση της εικόνας  της.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τέτοια μέρα οι Ιταλοί βούλιαξαν την "ΕΛΛΗ" στο λιμάνι της Τήνου.

Από την λιτάνευση της εικόνας


Δεν υπάρχουν σχόλια: