Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Πτώση παραθύρου μέσα σε αίθουσα στο 12ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

  ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.
Προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Η κατάσταση με τη σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει πια επικίνδυνη για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, όπου, πριν από λίγες μέρες και κατά τη διάρκεια του μαθήματος, έφυγε από τη θέση του και έπεσε μέσα στην τάξη ολόκληρο μεγάλο πλαίσιο παραθύρων αλουμινίου!
Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί παιδιών αφού η τάξη ήταν συγκεντρωμένη στο βάθος της αίθουσας, το μόνο σκιερό μέρος.
Να σημειωθεί πως, το 12ο Δημ. Σχολείο Θεσσαλονίκης –με πάνω από 100 μαθητές- εδώ και πολλά χρόνια στεγάζεται και λειτουργεί προσωρινά(!) στις λυόμενες αίθουσες-παράγκες που βρίσκονται μπροστά ακριβώς από το υπερσύγχρονο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης -μετά και το τελευταίο επικίνδυνο περιστατικό- διέταξε εσπευσμένα τη διακοπή λειτουργίας του κτηρίου του 12ου Δημ. Σχολείου και από Δευτέρα 25/5 τα μαθήματα του Σχολείου βρίσκονται στον αέρα.
Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας, που διαχρονικά ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει σαν αποτέλεσμα την ελλιπή συντήρηση των δημόσιων σχολείων, αλλά και τη μη ανέγερση σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτηρίων ώστε να  αντιμετωπιστούν οι τραγικών ελλείψεις σχολικών αιθουσών.
Ευθύνες όμως έχει και η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, που δεν διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους, από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση των σχολείων.
Επειδή οι ανάγκες των παιδιών για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια δεν μπορούν να περιμένουν.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:
·        Να δοθεί άμεσα λύση για την ομαλή λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς
·        Να εξασφαλισθεί η λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου ,μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη, σε κατάλληλο και ασφαλές διδακτήριο
   

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Ελένη Γερασιμίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: