Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Την Κυριακή 17 Μάη η 35η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Με εκκίνηση στις 8 π.μ. απ' τον Τύμβο του Μαραθώνα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 17 Μάη, η 35η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης με προορισμό το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου αναμένεται να φτάσει στις 6 το απόγευμα.
H Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής και δράσης, εντείνει την αντιιμπεριαλιστική - φιλειρηνική πάλη, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στη Μαραθώνια Πορεία και στις υπόλοιπες πορείες που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα.
«Η 35η Μαραθώνια Πορεία γίνεται σε συνθήκες που τα σημάδια της καπιταλιστικής κρίσης στο κορμί του λαού είναι έντονα και το κεφάλαιο ενισχύει τις βάσεις για αύξηση της κερδοφορίας του την επόμενη περίοδο ... Στην περιοχή μας, και ευρύτερα, ξεδιπλώνονται οι ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, οι πόλεμοι για το μοίρασμα των ενεργειακών πόρων, των δρόμων μεταφοράς τους και γενικότερα των αγορών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Καταγγέλλει ακόμα αποφάσεις της κυβέρνησης που «ενέπλεξαν βαθύτερα τη χώρα στις ενδοϊμπεριαλιστικές συγκρούσεις» και υπογραμμίζει ότι «για τους παραπάνω λόγους, σήμερα, ο αγώνας για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες χρειάζεται να συνδεθεί και να συντονιστεί με την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες που τους γεννούν, να διεκδικήσει ο λαός τον πλούτο που παράγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: