Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Δρασηριότητες τηςΕυρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

  Για τη συνολική υποβάθμιση των δομών της δασοπυρόσβεσης.

Στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου τεράστια παραμένουν τα προβλήματα στη δασοπυρόσβεση και στις συνθήκες εργασίας του προσωπικού της που έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και το θάνατο πυροσβεστών. Τα παραπάνω ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η  οποία αναφέρει τα εξής:      
"Τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα, ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, πολιτική υποβάθμισης της Δασικής Υπηρεσίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Εντείνεται η εμπορευματοποίηση των δασών, εκχωρήθηκαν αρμοδιότητες για τη διαχείρισή τους σε μονοπωλιακούς ομίλους, με αντιλαϊκές - αντιδραστικές αλλαγές στη νομοθεσία.
Την τελευταία πενταετία συρρικνώθηκαν οι κρατικές δαπάνες πυρόσβεσης. Στην Πυροσβεστική υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού, απλήρωτες ώρες υπηρεσίας και χρωστούμενα ρεπό, εντατικοποίηση, με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των τραυματισμών και των θανάτων πυροσβεστών. Επίσης,  υποβάθμιση  της συντήρησης και επισκευής του μηχανολογικού εξοπλισμού, τη στιγμή που δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ για τη μίσθωση εναέριων μέσων πυρόσβεσης από το νατοϊκό οργανισμό «NAMSA».
Παράλληλα, εκχωρούνται αρμοδιότητες πυρόσβεσης στους δήμους, με αποτέλεσμα να επωμίζονται οι εργαζόμενοι δημοτική φορολογία για την παροχή υπηρεσιών πυρόσβεσης, συχνά με εθελοντικό χαρακτήρα, με συνέπεια τη συνολική υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών.
Ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, πώς τοποθετείται η Επιτροπή
-          στην αναγκαιότητα για αντιπυρικό σχεδιασμό με επίκεντρο την πρόληψη και τη διάθεση των αναγκαίων κονδυλίων. 
-          στο αίτημα για άμεσες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών στην Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία και τη Δασική Υπηρεσία στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων, με σταθερές σχέσεις εργασίας
-          στην κατάλληλη οργάνωση των υποδομών και του έμψυχου υλικού των επίγειων δυνάμεων, με χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμός;".


18/05/2015                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: