Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Νέες επιδρομές από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα


Με νέες επιδρομές στην κατεστραμμένη Γάζα συνεχίζει το Ισραήλ το εγκληματικό έργο του
Με νέες επιδρομές στην κατεστραμμένη Γάζα συνεχίζει το Ισραήλ το εγκληματικό έργο του
Χρησιμοποιώντας ως αφορμή τη ρίψη μίας ρουκέτας, που κατέπεσε το βράδυ της Τρίτης στην ισραηλινή πόλη Ασντόντ δίχως να προκαλέσει ζημιές ή τραυματισμούς, ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χτες τα ξημερώματα, ως αντίποινα, τέσσερις πυραυλικές επιθέσεις, προκαλώντας νέες υλικές ζημιές, λίγους μήνες πριν την πρώτη επέτειο από την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησαν στις αρχές του περασμένου Ιούλη, με την επιχείρηση «Προστατευτική Αιχμή» στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι πυραυλικές επιθέσεις έγιναν βορείως του διεθνούς αεροδρομίου της Γάζας, στο Μπέιτ Λαχίγια της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και νότια στη Ράφα και κατά δήλωση του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού, συνταγματάρχη Πίτερ Λέρνερ, «στόχευσαν σε εγκαταστάσεις τρομοκρατών»...
Αμέσως μετά τη ρίψη της ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, το Παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών στην περιοχή αποφάσισε να εκκενώσει το κτίριο, αναμένοντας ότι μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων. Ο αρχηγός της «Ισλαμικής Τζιχάντ», Ναφέζ Αζάμ, αρνήθηκε ότι η οργάνωσή του είχε την παραμικρή σχέση με την εκτόξευση της ρουκέτας, ενώ αργότερα, στελέχη της «Χαμάς» στη Γάζα έδωσαν εντολή για τις συλλήψεις υπόπτων, που φέρεται πως ενέχονται στο επεισόδιο, που είναι το τρίτο του είδους κατά σειρά που σημειώνεται από την έναρξη της τελευταίας εκεχειρίας.
Στο μεταξύ, έγινε χτες γνωστή η παραίτηση του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού και ειδικού απεσταλμένου του λεγόμενου «Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή», Τόνι Μπλερ, ο οποίος είχε διοριστεί σε αυτή τη θέση πριν οκτώ χρόνια. Ως αφορμή για την παραίτησή του φέρεται πως επικαλέστηκε τις «πολύ περιορισμένες αρμοδιότητες και ρόλο», όσον αφορά στις προσπάθειες για την εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης στο μεσανατολικό.
  • «Καταγγελίες» για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τη «Χαμάς» σε βάρος Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας έκανε η Διεθνής Αμνηστία, σε μία προσπάθεια να φανεί τάχα «ακριβοδίκαιη», μετά την έκθεση που έκανε το Μάρτη, κατηγορώντας το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια της «Προστατευτικής Αιχμής». Εκπρόσωπος της «Χαμάς» καταδίκασε την έκθεση, χαρακτηρίζοντάς την άδικη, αντιεπαγγελματική και αναξιόπιστη.
  • ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: