Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η Βιομηχανία Συνδικαλιστικών Διώξεων Συνεχίζεται


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται για τα αυτονόητα δικαιώματα τους.

Την Παρασκευή, 29 Μάη, εκδικάζεται στην Καβάλα η έφεση 20 ναυτεργατών, που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, γιατί «τόλμησαν» να απεργήσουν. Οι συνδικαλιστικές διώξεις των συγκεκριμένων ναυτεργατών δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ακολουθούν τις δεκάδες διώξεις συνδικαλιστών, ειδικότερα στο Πορθμείο Καβάλας, που στόχο έχουν να ποινικοποιήσουν την συνδικαλιστική δράση, τη συλλογική πάλη, να χτυπήσουν συνδικάτα που παλεύουν κόντρα στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να λύσουν τα χέρια των εφοπλιστών στο ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει μεγάλες ευθύνες, γιατί σαν κυβέρνηση διατηρεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ ετοιμάζει νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα με τη νέα συμφωνία-μνημόνιο. Η όξυνση της αντεργατικής επίθεσης από Κυβέρνηση και Εργοδότες θα φέρει νέο κύμα συνδικαλιστικών διώξεων, νέα επίθεση στο δικαίωμα στην Απεργία.
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις και μπροστά στη νέα συμφωνία που ετοιμάζεται οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν Τώρα με Μαζικούς, Ταξικούς Αγώνες! Με δυνάμωμα της ταξικής Αλληλεγγύης, της Οργάνωσης στα Συνδικάτα, της Συλλογικής Δράσης κόντρα σε Εφοπλιστές, Τραπεζίτες και τις Κυβερνήσεις που τους υπηρετούν για να σπάσει η τρομοκρατία!
Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και η Απεργία είναι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να τις βγάλει παράνομες στη συνείδηση των εργαζομένων. Νόμος είναι τα δίκια των εργατών.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, το λαϊκό κίνημα να καταδικάσει τη βιομηχανία των συνδικαλιστικών διώξεων. Να εκφραστεί μαζικά η Αλληλεγγύη στους διωκόμενους εργάτες.
                                                             27-5-2015


Δεν υπάρχουν σχόλια: