Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Μπέρτολτ Μπρεχτ: Στρατευμένος στο πλευρό της εργατικής τάξης

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση για τον κομμουνιστή διανοούμενο, τον πολυτάλαντο καλλιτέχνη





Από μελωδίες και στίχους, γνώριμους και πολυτραγουδισμένους, που συντροφεύουν το λαό μας στους αγώνες του, πλημμύρισε χτες η Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας γέμισαν ασφυκτικά το χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, για την παρουσίαση των πρακτικών του Συνεδρίου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Μπ. Μπρεχτ.

Το μεγάλο κομμουνιστή διανοούμενο, τον πολυτάλαντο καλλιτέχνη που έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να δείξει, μέσω του έργου του, το δρόμο της απελευθέρωσης του ανθρώπου από την ταξική εκμετάλλευση και τον πόλεμο ως μία από τις μορφές της.

Η εκδήλωση για τον Μπ. Μπρεχτ ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Η βραδιά ξεκίνησε με την προβολή βίντεο για τη ζωή και το έργο του Μπ. Μπρεχτ και ολοκληρώθηκε με συναυλία από τον Θάνο Μικρούτσικο. Παρουσιάστηκαν το έργο του «Μουσική πράξη στο έργο του Μπρεχτ» και το έργο «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μάνου Χατζιδάκι. Τραγούδησαν ο Κώστας Θωμαΐδης και η Αννα Λινάρδου, ενώ ο ηθοποιός Δημήτρης Παπανικολάου παρουσίασε τις αφηγήσεις.
Στο χώρο λειτούργησε έκθεση βιβλίου, όπου περίοπτη θέση είχαν τα πρακτικά του Επιστημονικού Συνεδρίου που οργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ για τον Μπ. Μπρεχτ, τον Απρίλη του 2013.

Πολύτιμο το έργο του Μπρεχτ για την εργατική τάξη
Στην εκδήλωση μίλησε ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και υποσχέθηκε ότι η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας θα συμβάλει, ώστε να δοθεί συνέχεια στη διάδοση όλου του καλλιτεχνικού έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ.
Περισσότερα για την εκδήλωση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: