Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

"Στο ίδιο έργο, και πάλι, θεατές" (*)

Τι να το πρωτοπεί κανείς και τι να πρωτοθαυμάσει!!!!!!
Η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣΧαλκιδικής, διόρισε και πάλι τον ίδιο διαιτητή  να διαιτητεύσει τις ίδιες ομάδες. "Συκιά"-"Γαλάτιστα". Από στοιχειώδη και μόνο ευαισθησία δεν έπρεπε να ορίσει τον ίδιο διαιτητή, μια και υπήρξε έντονη διαμαρτυρία για την σφαγιαστική διαιτησία του πρώτου αγώνα, σε βάρος του ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ, από τον διαιτητή Οικονόμου. Και όπως ήταν αναμενόμενο για δεύτερη φορά έκανε ότι ήταν δυνατόν - τα "στραβά μάτια" σε παραβάσεις των παικτών της "ΣΥΚΙΑΣ" και όχι μόνο- ώστε να στερήσει τον ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ την πρωτιά του πρωταθλήματος.

Ειλικρινά θα θέλαμε μια εξήγηση κ. Πρόεδρε της ΕΠΣΧ-αμφιβάλουμε αν θα την έχουμε- όχι εμείς αλλά ο κόσμος της Γαλάτιστας.
Κατά τα άλλα στη ΒΟΥΛΗ συζητιέται - αυτή τη στιγμή θα πρέπει να έχει ψηφιστεί- το νομοσχέδιο "ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ". 
Θα έπρεπε να υπάρχει και άρθρο που να τιμωρεί και τέτοιες επιτροπές που διορίζουν ή ορίζουν τέτοιους διαιτητές. Και τέτοιους διαιτητές- έχουμε γνωρίσει και χειρότερες διαιτησίες- να διαγράφονται "άπαξ δια παντός" από τους συνδέσμους διαιτητών. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως "βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία" τέτοιοι διαιτητές. Πιστεύουμε όμως πως κατά την κόσμια έκφραση "είναι ανεπαρκείς"
Και όσες "σκληρές" διατάξεις και αν μπουν με  τέτοιους διαιτητές ακόμα και άγιοι και άγγελοι θα βιαιοπραγήσουν. Μακριά από μας ακόμα και ίχνος βιαιοπραγίας.
Ακολουθεί η επιστολή του ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ.
Επιστολή απέστειλε χθες 6/5/2015 η διοίκηση της Ανθεμούς στην Ε.Π.Σ.Χ. με αφορμή την απαράδεκτη διαιτησία του κ. Οικονόμου στον πρόσφατο αγώνα με τον Τορωναίο Συκιάς!Αναλυτικά:
Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Χ. ,
Με την παρούσα επιστολή είμαστε στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια τόσο της Διοίκησης όσο και των φιλάθλων της ομάδας μας σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων "Τορωναίος Συκιάς" - "Ανθεμούς Γαλάτιστας" την Κυριακή 3/5 στο γήπεδο Ορμύλιας. Αναφέρουμε παρακάτω κάποια περιστατικά που έλαβαν χώρα εντός και εκτός του γηπέδου, αλλά και κάποιες παραλείψεις από τη μεριά των διοργανωτών, που έθεσαν σε κίνδυνο τους παίκτες των ομάδων.
Αρχικά, θεωρούμε σοβαρότατη παράλειψη τη διεξαγωγή ενός τόσο σημαντικού αγώνα χωρίς την παρουσία γιατρού, παρά τις διαβεβαιώσεις της Ε.Π.Σ.Χ ότι θα περιλαμβανόταν στα έξοδα του αγώνα.
Σχετικά με την επιλογή του διαιτητή κ. Οικονόμου, που διαιτήτευσε και στο προηγούμενο παιχνίδι κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες (Τορωναίος Συκιάς-Ανθεμούς Γαλάτιστας 2-2), αποδείχθηκε πέρα για πέρα λανθασμένη, διότι απεδείχθη πόσο ανίκανος είναι να εφαρμόσει τους βασικούς κανόνες διαιτησίας. Με τον τρόπο που συνέταξε βέβαια το φύλλο αγώνα τότε, ουσιαστικά δεν μας επέτρεψε να αντιδράσουμε, αφού δεν υπήρχαν ούτε παρατηρητής ούτε κάμερα. Όσοι όμως ήταν παρόντες στον τελευταίο αγώνα, συμπεριλαμβανομένου και του παρατηρητή κυρίου Σαμαρά, έγιναν μάρτυρες ενός αγώνα - παρωδία, με πρωταγωνιστές τον ανεκδιήγητο κύριο Οικονόμου και τους «παίκτες» του. Η συμπεριφορά των παικτών της Συκιάς ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αντιαθλητική και προκλητική, με τον κύριο Οικονόμου να έχει απλά θέση θεατή. Πιο συγκεκριμένα :
1.Στο 15’ το αριστερό μπακ της Συκιάς με νούμερο φανέλας 18 προέβη σε άσεμνη χειρονομία προς την κερκίδα (ανύψωση του μεσαίου δαχτύλου του χεριού του) μπροστά στα μάτια του επόπτη κυρίου Μαλανδρή. Μετά από υπόδειξη του συγκεκριμένου επόπτη προς τον κύριο Οικονόμου, ο τελευταίος αρκέστηκε σε απλές παρατηρήσεις προς τον παίκτη της Συκιάς, δίνοντάς του μάλιστα το χέρι.
2.Από το πρώτο λεπτό επέτρεψε τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των παικτών της Συκιάς, αφήνοντας την ομάδα μας απροστάτευτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν τραυματισμένοι και υποβασταζόμενοι δύο ποδοσφαιριστές της Ανθεμούς, με τον κύριο Οικονόμου να «σφυρίζει αδιάφορα», χαρίζοντας κίτρινες και κόκκινες κάρτες.
3.Λίγο πριν τη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή της Ανθεμούς, ο τραυματισμένος ποδοσφαιριστής της Ανθεμούς Θοδωρής Κουτζιαφάρας με νούμερο φανέλας 8 απευθύνθηκε στον κύριο Οικονόμου λέγοντάς του «σου το ζητώ ευγενικά, έχω κάνει δύο χειρουργεία για ρήξη χιαστού, σε παρακαλώ προστάτεψέ με» και η απάντηση που έλαβε ήταν «δεν με ενδιαφέρει»!
4.Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο αμυντικός της Ανθεμούς Αλέξης Μπουσνάκης με νούμερο φανέλας 2, αφού δέχθηκε άλλο ένα σκληρό μαρκάρισμα, ρώτησε το διαιτητή πότε θα υποδείξει κίτρινη κάρτα και ο τελευταίος του απάντησε «δεν σου έδωσε και το πόδι στο χέρι για να το κάνω»!
5.Στο 118' υπέδειξε την κόκκινη κάρτα στον αριστερό οπισθοφύλακα του Τορωναίου με νούμερο φανέλας 18 για άσεμνες χειρονομίες προς την κερκίδα, κάτι που παρέλειψε να αναφέρει στο φύλλο αγώνα!
6.Με τη λήξη της αναμέτρησης, ο εν λόγω ρέφερι, αντί να παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο περιμένοντας να αποχωρήσουν οι παίκτες, έφυγε πρώτος γυρνώντας την πλάτη του στην προκλητική συμπεριφορά των παικτών της Συκιάς, οι οποίοι σκαρφάλωσαν στα κάγκελα, κάνοντας προσβλητικές χειρονομίες, ξεστομίζοντας βρισιές και απειλές προς τους φιλάθλους της Ανθεμούς, δείχνοντας συνεχώς τα γεννητικά τους όργανα!
Καταλαβαίνετε ότι η προκλητικά αδρανής στάση του διαιτητή μπροστά στις απαράδεκτες συμπεριφορές των παικτών της αντίπαλης ομάδας και φυσικά η παράλειψη του να συμπεριλάβει τα γεγονότα που συνέβησαν στο επίσημο φύλλο αγώνα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά με τον αποκλεισμό του εν λόγω διαιτητή από το πρωτάθλημα της Χαλκιδικής.
Επίσης, καταδικάζουμε τη συμπεριφορά τόσο του προπονητή οσο και της διοίκησης του Τορωναίου Συκιάς οι οποίοι δεν έπραξαν τίποτα προκειμένου να αποτρέψουν αυτά τα αίσχη. Μήπως είναι αυτοί οι ίδιοι που τους παρακινούν σε ανάλογες συμπεριφορές;
Μετά από όλα αυτά που συνέβησαν στον αγώνα της περασμένης Κυριακής, προφανώς και δεν μπορούμε να μιλήσουμε εν έτει 2015 για αθλητική παιδεία και ευ αγωνίζεσθαι παρά μόνο για χουλιγκανισμό και φανατισμό!
Μετά τα παραπάνω βιώματα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθεμούς χαρακτηρίζει τον κ. Οικονόμου «ανεπιθύμητο» για τους προσεχείς αγώνες, προτρέπει την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής να προβεί στην επαναξιολόγησή του, να καλύψει οποιαδήποτε ανευθυνότητα υπέδειξε στη σύνταξη του ελλιπέστατου φύλλου αγώνα (αλήθεια, τι θέλει να πετύχει ο κύριος Οικονόμου με αυτή την κίνηση; Μήπως τη συμμετοχή του συγκεκριμένου παίκτη στα επόμενα παιχνίδια; ) και φυσικά επιθυμεί να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στο Δ.Σ του Τορωναίου Συκιάς. Τέλος, κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη η ανάληψη ευθυνών από την πλευρά της Ένωσης προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλέστερη και ορθότερη διεξαγωγή των αγώνων και να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΛΑΤΣΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: