Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο ZOO FM RADIO – Συνέντευξη Μαθητών.

Διδακτική επίσκεψη στα πλαίσια του e-Twinning έργου μας της ευέλικτης ζώνης και της καινοτόμου δράσης μας. – Υπεύθυνος εκπαιδευτικός έργου: Τρίμπος Ιωάννης.


 Μας υποδέχτηκαν πολύ θερμά στο ZOO FM που βρίσκεται στην οδό Κ. Παλαμά 6 στα Κωνσταντινουπολίτικα Θεσσαλονίκης και προσωπικά η κυρία Κακούρη Ειρήνη που εκείνη τη στιγμή ήταν On Air στην εκπομπή της 11.00 – 13.00 : COFFEE TIME στην οποία μεταδίδει όλη την θετική της ενέργεια, σας κάνει μία βόλτα στα μαγαζιά για έξυπνες αγορές, προτάσεις για τη βραδινή σας διασκέδαση, lifestyle και όλα αυτά μεταδίδοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ZOO 90.8 FM.
Εμείς εξηγήσαμε αφού συστηθήκαμε οι μαθητές των δυο τμημάτων ΣΤ1 & Δ2, ότι σκοπός της διδακτικής μας επίσκεψης είναι να μάθουμε περισσότερα για το ραδιόφωνο που εξάλλου είναι το μέσο διάχυσης των εργασιών μας στο φετινό μας e-Twinning έργο μιας και ήδη έχουμε υλοποιήσει 5 μηνιαίες εκπομπές στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου. Και είχαμε αρκετές ερωτήσεις να κάνουμε στην κα Κακούρη. Σας παραθέτουμε μερικές από αυτές τις οποίες επεξεργαστήκαμε με τον κύριό μας την προηγούμενη ημέρα. Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του σταθμού και να ακούσετε και ένα ηχητικό απόσπασμα από την επίσκεψή μας!!!
Από πότε λειτουργεί ο σταθμός σας;
Πως γίνεται μια ραδιοφωνική εκπομπή;
Τι είναι η εμβέλεια του σταθμού και από τι εξαρτάται;
Γιατί υπάρχει επένδυση από ηχομονωτικό υλικό;
Πως μετράτε την ακροαματικότητα;
Πως δημιουργούμε ένα διαφημιστικό σποτ;
Τι είναι το μουσικό χαλί και τι η σκαλέτα;
Είστε ένα πρόσωπο με υψηλή ακροαματικότητα ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι απαιτήσεις για να επιτευχθεί αυτό;
Ποια είναι η σημασία των χορηγών για ένα σταθμό σαν τον δικό σας και τι ρόλο έχουν οι σπόνσορες στο μάρκετινγκ/διαφήμιση για εσάς;
Μπορείτε να μας περιγράψετε τις συσκευές και τα μηχανήματα που χρησιμοποιείτε;
Θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για τα επαγγέλματα του ραδιοφωνικού παραγωγού και του ηχολήπτη;
Πως αισθάνεστε που είστε ο καλύτερος νεανικός σταθμός στη Βόρεια Ελλάδα;
Σχετικά με το πρότζεκτ – υλοποίηση μελλοντικών στόχων σας: ποιοι το διαμορφώνουν – συνεργάζεστε με κάποια εταιρεία συμβούλων;
Το ραδιόφωνο είναι για εμάς το μέσο διάχυσης της γνώσης για το φετινό μας πρότζεκτ που αφορά στη διαφορετικότητα τη σχολική βία ,το ρατσισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα θέλαμε να μας πείτε το δικό σας μήνυμα σχετικά με το θέμα του έργου μας.
Στο τέλος της συνέντευξης απευθύναμε το δικό μας χαιρετισμό στο ραδιοφωνικό κοινό του σταθμού, ευχαριστήσαμε που μας δέχτηκαν και μας εξήγησαν τόσα πράγματα και μείναμε ενθουσιασμένοι από το επάγγελμα του ραδιοφωνικού παραγωγού και την παρουσία της κυρίας Κακούρη!
Οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων ΣΤ1 & Δ2
Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί-μέλη του e-Twinning έργου μας: Μουμουλίδου Ευγενία Δ2, Κακαρίκου Άννα,Καϊτατζή Ελένη,Αθανάσιος Μηλιώκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: