Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Θα κλείσουν το Αστυνομικό Τμήμα Γαλάτιστας;;;;;

Το ακούσαμε, άλλωστε είχε ακουστεί και παλιότερα. πως θα κλείσει το Α.Τ.Γαλάτιστας.

Θυσία, από ότι αντιλαμβανόμαστε, στο βωμό του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ".
Κάποτε υπήρχε ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ.
Μετά έγινε ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ και, αν δεν κάνουμε λάθος, στη ζώνη ευθύνης του ήταν - είναι μήπως και τώρα;- και τα Ζερβοχώρια.
Για πολλές δεκαετίες στεγάζονταν σε ένα παλιό κτίριο.
Το πρώτο κτίριο . Η φωτογραφία από ΕΔΩ

Η κατασκευή του νέου κτιρίου δρομολογήθηκε, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας "ΝΕΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ" (αρ.φυλ.6/ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1996), με ενέργειες του τότε Β Υπαρχηγού της ΕΛΛΑΣ κ.Καρακωντίνου που είχε διατελέσει διοικητής  του Α.Τ.. Και στο φύλο 7 της ίδιας εφημερίδας δημοσιεύαμε την απόφαση "πίστωσης 5.5 εκ. για την κατασκευή ".
Πριν είναι πολύ αργά ΟΛΟΙ οι τοπικοί άρχοντες - αν έχει έστω και αμυδρό ίχνος αλήθειας το κλείσιμο του Α.Τ.- να αντιδράσουν ΑΜΕΣΑ, πριν είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.
Και εδώ δένει η λαϊκή ρήση (με μερική παράφραση)
"Είναι στραβό το κλίμα (= δεν έχουμε που δεν έχουμε  αστυνομικούς και αν χρειαστεί στέλνουν ακόμα και από Μ.Παναγία) θα το φάει κι ο γάιδαρος (= θα στο κλείσουν)"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τετοιοι που ειστε οι Γαλατσιανοι ετσι σας χρειαζεται
Ειστε πισω απο τον κοσμο!!! ουεο

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Καρακωντίνος μόλις διάβασε το δημοσίευμα είπε: "δε στέλνω 5.5 εκ." Τόσο απλά. Κ' ύστερα ξυπνήσαμε.

tseligas είπε...

Η απόφαση της έγκρισης έχει άριθμό 8039/6534-Α-2Β/15-5-1996 και η εκτέλεση και ο τρόπος επιλογής των εργασιών είχε ανατεθεί στην δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Νομού.
Στη συνέχεια άλλαξε φορέα υλοποίησης. Σημασία έχει πως με την ενέργεια του αυτή "μπήκε στο νερό στ' αυλάκι" και έγινε ολοκαίνουργο κτίριο. αυτά και τέλος

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς τέλος!!! Οτι η εφημερίδα σου ή μάλλον το "όργανο" της τότε Κοινότητας Γαλάτιστας ήταν αυτή που δρομολόγησε τη κατασκευή του Α.Τ. ?