Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Για τις νέες αξιώσεις των Βιομηχάνων


Συγκυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία και «θεσμοί» ράβουν από κοινού το νέο κουστούμι του μνημονίου. Μέσα από τη Γενική συνέλευση των επιχειρήσεων - μελών του ΣΕΒ, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία ανανέωσαν τους όρκους πίστης.


Οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματικοί όμιλοι τα θέλουν όλα! Θέλουν στο πιάτο τη ζωή κάθε εργάτη, της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Αξιώνουν νέες ανατροπές στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, ζητούν εκ νέου μειώσεις εργοδοτικών εισφορών, θέλουν αναβάθμιση της ιδιωτικής ασφάλισης πλάι σε ένα υποβαθμισμένο δημόσιο σύστημα.

Η συγκυβέρνηση έχει υπογράψει ήδη το προσύμφωνο της νέας επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα και με τίτλους εξαπάτησης προσπαθεί να σκορπίσει σύγχυση στους εργαζόμενους, ώστε να μπουν στον πάγο οι διεκδικήσεις και αγώνες.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δεχτεί το νέο σφαγιασμό των δικαιωμάτων του. Να μην περάσει το βαθύ σκοτάδι στις διεκδικήσεις. Να αγωνιστούμε εδώ και τώρα για τη ζωή μας, για την πλήρη επαναφορά των απωλειών που δεχτήκαμε τα προηγούμενα χρόνια. Να βάλουμε ψηλά τον πήχη της ζωής μας.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να απαντήσουν άμεσα, να συζητήσουν πλατιά με τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη σε κάθε πόλη. Να προετοιμαστούμε για πανελλαδική-πανεργατική απεργία.               

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: