Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Νεκροί άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι από τα πυρά των Ισραηλινών

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
«Επικίνδυνη κλιμάκωση» της πολιτικής κατάστασης στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Οχθης χαρακτήρισε χτες το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών τις δολοφονίες τεσσάρων νεαρών Παλαιστινίων από ισραηλινά κατοχικά στρατεύματα με τη δικαιολογία ότι επιχείρησαν να μαχαιρώσουν Ισραηλινούς στρατιώτες.

Το παλαιστινιακό υπουργείο καταδίκασε το μπαράζ «σοβαρών εγκλημάτων και εκτελέσεων από την κυβέρνηση (σ.σ. του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν) Νετανιάχου κατά των Παλαιστινίων», χαρακτηρίζοντας καθαρή «σφαγή» το θάνατο των τεσσάρων νέων ηλικίας από 14 έως 19 ετών, όλοι τους κάτοικοι του χωριού Σαΐρ (έξω από τη Χεβρώνα).
Νωρίτερα, ισραηλινά ΜΜΕ είχαν ανακοινώσει πως τρεις από τους Παλαιστίνιους είχαν προσπαθήσει να χτυπήσουν με μαχαίρι Ισραηλινούς στρατιώτες στη διασταύρωση Γκους Ετζιόν και ο τέταρτος, ηλικίας μόλις 14 ετών (και όχι 16 ετών όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί), αποπειράθηκε να κάνει το ίδιο.
Λίγη ώρα αργότερα, ο 16χρονος Παλαιστίνιος Χαλίλ Μοχάμεντ αλ Σαλαντέν, από το Σαΐρ, είχε ακριβώς την ίδια τύχη όταν κατηγορήθηκε πως επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι σε Ισραηλινούς στρατιώτες στο Μπέιτ Εϊντούν της Δυτικής Οχθης.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών αμφισβήτησε την εκδοχή των κατοχικών δυνάμεων περί απόπειρας επίθεσης με μαχαίρι σε βάρος Ισραηλινών στρατιωτών, απαιτώντας από τον ΟΗΕ και τη «διεθνή κοινότητα» να προστατεύσουν τον παλαιστινιακό λαό από τη βαρβαρότητα και τη βία των κατοχικών δυνάμεων, σημειώνοντας:«Αρκεί ένας Ισραηλινός να φωνάξει "τρομοκράτης' κοντά σε κάποιον Παλαιστίνιο για να πυροβοληθεί»...
Νεκρός ο δράστης επίθεσης στο Τελ Αβίβ
Μετά από πολυήμερη καταδίωξη, πράκτορες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας, Shin Bet, πυροβόλησαν χτες το απόγευμα θανάσιμα τον Ισραηλινό Αραβα Νασχάτ Μελχέμ που κατηγορείται πως την Πρωτοχρονιά εισέβαλε σε καφετέρια του Τελ Αβίβ, σκοτώνοντας δύο Εβραίους και έναν ταξιτζή.
Ο θάνατός του ανακοινώθηκε και από τον Ισραηλινό υπουργό Αμυνας,Μοσέ Γιααλόν, που σχολίασε πως «η επιτυχία των αντιτρομοκρατικών ισραηλινών αρχών απέδειξε για άλλη μία φορά πως το κράτος του Ισραήλ μπορεί να καταδιώξει μέχρις εσχάτων όποιον επιχειρήσει να το βλάψει εντός της χώρας, κατά μήκος των συνόρων ή έξω από αυτά...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: