Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Από την πρώτη στιγμή της Ίδρυσης του, το ΠΑΜΕ χαράσσει την δράση του με βάση την αρχή του προλεταριακού διεθνισμού. Χαρακτηριστικές της δράσης του είναι οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία, στον πόλεμο στο Ιράκ, στην έκφραση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, στη Σοσιαλιστική Κούβα. Επίσης, ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η Παγκόσμια έκφραση αλληλεγγύης στην 9μηνη ηρωική απεργία των Χαλυβουργών.

Από το 2000 γίνεται μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που εκφράζει την ταξική γραμμή στον διεθνές εργατικό κίνημα, ενώ σαν αναγνώριση της προσφοράς και των αγώνων του ταξικού εργατικού κινήματος της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ φιλοξένησε στην Αθήνα το 2011 το 16ο Συνέδριο της ΠΣΟ, ενώ από το 2005 έχει αναλάβει την θέση του Γενικού Γραμματέα στην ΠΣΟ.
Μαζί με την επέτειο της πρώτης δεκαπενταετίας αγώνων και δράσης του ΠΑΜΕ, το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας θα τιμήσει στην Συγκέντρωση της Κυριακής 26 Απρίλη και τα 70 χρόνια προσφοράς της ΠΣΟ. Τόσο με τα εργατικά τραγούδια από πολλές χώρες του Κόσμου, όσο και με την παρουσία συνδικάτων του εξωτερικού, που δίνουν τον δικό τους αγώνα ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση και τον Ιμπεριαλισμό.
Στη Συγκέντρωση θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι Συνδικάτων από την Τσεχία, την Σουηδία, την Δανία και την Κύπρο και αντιπροσωπεία Συνδικάτων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας από Βιετνάμ, Σουδάν, Ινδία, Πορτογαλία, Παλαιστίνη και Περού.
Ταυτόχρονα στο ΠΑΜΕ έχουν σταλεί Μηνύματα εργατικών οργανώσεων που χαιρετίζουν την 16χρονη προσφορά του από:
Ιταλία USB
Βραζιλία CTB
Ιράκ FWCUI
Βιετνάμ VGCL
Αυστρία Left Bloc
Πορτογαλία FEHSAT
Πακιστάν APFUTU
Συρία GFTU
Κύπρος ΠΕΟ και η τουρκοκυπριακή KTOEOS


Η μαζική συμμετοχή στη Συγκέντρωση της Κυριακής θα είναι έκφραση προλεταριακού Διεθνισμού, στήριξης του Παγκόσμιου Ταξικού Εργατικού Κινήματος και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: