Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Ολυμπιάδα του Δήμου Αριστοτέλη στην Π.Ε. Χαλκιδικής.

ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο. του ΚΚΕ
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και
Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Ένας ακόμη νεκρός εργάτης προστέθηκε στην μακριά λίστα των νεκρών εργατών. Συγκεκριμένα το Σάββατο 04.04.2015, ένας 35χρονος εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο στην Ολυμπιάδα του Δήμου Αριστοτέλη στην Π.Ε. Χαλκιδικής.
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών στον βιολογικό καθαρισμό της Ολυμπιάδας. Ο εργάτης πέφτοντας από μεγάλο ύψος τραυματίστηκε σοβαρά και κατέληξε κατά την μεταφορά του με το ΕΚΑΒ προς το Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου.
Όσο μεγαλώνει η εντατικοποίηση της δουλειάς, η υπερεκμετάλλευση, η μείωση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους κάτω και από την στήριξη και την ανοχή των κρατικών μηχανισμών, τόσο η λίστα των εργατικών ατυχημάτων και θανάτων θα μεγαλώνει.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
Την άμεση και ολοκληρωμένη διερεύνηση του εργατικού ατυχήματος, την απόδοση των ευθυνών, την κάλυψη των νέων αναγκών της οικογένειας του νεκρού εργαζόμενου;
Για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς για την προστασία των εργαζομένων και την αποφυγή πιθανόν νέων ατυχημάτων.


Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Ελένη Γερασιμίδου 


Δεν υπάρχουν σχόλια: