Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Νεκροί νεαροί Παλαιστίνιοι από πυρά κατοχικών δυνάμεων


Οι Ισραηλινοί κατοχικοί στρατιώτες επί το έργον
Οι Ισραηλινοί κατοχικοί στρατιώτες επί το έργον
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Αυξημένη ένταση επικρατεί από το Σαββατοκύριακο σε Χεβρώνα και Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά τη δολοφονία δύο νεαρών Παλαιστινίων από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, που καθημερινά και με κάθε αφορμή τρομοκρατούν και καταπιέζουν τον παλαιστινιακό λαό.
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε φυλάκιο ελέγχου της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, Ισραηλινός στρατιώτης δολοφόνησε τον 16χρονο Παλαιστίνιο Αλί Αμπού Γκάναμ αφού προηγουμένως τον προκάλεσε απευθύνοντάς του απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις.
Ο έφηβος απάντησε στην πρόκληση προσπαθώντας να μαχαιρώσει τον Ισραηλινό αλλά έπεσε νεκρός προτού καν προλάβει να κάνει οποιαδήποτε κίνηση.
Η ισραηλινή αστυνομία δημοσιοποίησε φωτογραφία που δείχνει ένα μαχαίρι και ένα τσεκούρι υποστηρίζοντας ότι τάχα ο έφηβος είχε τα συγκεκριμένα όπλα στην κατοχή του. Η οικογένειά του αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των κατοχικών δυνάμεων, τονίζοντας ότι ο νεαρός επέστρεφε από βραδιά διασκέδασης όταν δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών...
Ο άδικος φόνος του εφήβου προκάλεσε ταραχές στη συνοικία όπου ζούσε, στο αλ-Τουρ, στο Ορος των Ελαιών, όπου κηρύχθηκε γενική απεργία. Νεαροί Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών που απάντησαν με σφαίρες από καουτσούκ.
Το βράδυ του ίδιου 24ωρου ο 22χρονος Παλαιστίνιος Γεχία Αμπού Τζεΐσα έπεσε νεκρός επίσης από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στον Τάφο των Πατριαρχών στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη νότια Δυτική Οχθη, αφού επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού και πάλι κατόπιν προκλητικής συμπεριφοράς των κατοχικών αρχών. Ο Παλαιστίνιος νεαρός υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ ο στρατιώτης που φέρει τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.
Εν μέσω αυτών των δύο φονικών επιθέσεων, οι ισραηλινές αρχές έδωσαν «πράσινο φως» για την κατασκευή 77 νέων διαμερισμάτων στους εβραϊκούς εποικισμούς στις συνοικίες Νέβε Γιάακοβ και Πισγκάτ Ρεέβ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, πυροδοτώντας τις εύλογες έντονες αντιδράσεις των Παλαιστινίων, που επιδιώκουν να κάνουν την πόλη πρωτεύουσα του μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: