Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Αργολίδος Νεκτάριος: Χρειάζεται ποιμένα η ενορία και όχι δημόσιο υπάλληλο-Ακατήχητοι και οι Έλληνες και οι Ρώσοι

"Αν δεν πιστευούμε στην Ανάσταση νεκρών δεν ξέρω γιατί πρέπει να λεγόμαστε Χριστιανοί" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο οποίος φιλοξενήθηκε μαζί με τον λέκτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών κ.Πάνο Νικολόπουλο στην εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Στα άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η θέση του σχετικά με τους Χριστιανούς στην Ελλάδα. "Οι άνθρωποί μας είναι ακατήχητοι, Δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα για την πίστη μας και ευθυνόμαστε εμείς ο ιερείς που έχουμε αφήσει τον λαό ακατήχητο" είπε.
Σημείωσε πως δεν του λέει τίποτα αυτό που λένε κάποιοι: "πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη" και τόνισε πως το κύτταρο της εκκλησίας είναι η ενορία, "Αν δεν ζωντανέψει η ενορία δε γίνεται προσπάθεια. Χρειάζεται ποιμένα η ενορία και όχι δημόσιο υπάλληλο"

Για τους άμισθους ιερείς είπε πως είναι καλύτερο που δεν πληρώνονται από πλευράς ποιμαντικής, αφού παίρνουν την απόφαση γνωρίζοντας πως θα είναι άμισθοι.

Του Μάνου Χατζηγιάννη
Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2015 00:12 Από  desk agioritikovima

ΠΗΓΗ: Τα e-mail  μας.
Σημείωση: Έχει απόλυτα δίκιο. Κάποτε οι ΠΑΠΑΔΕΣ, λειτουργούσαν ΟΛΗ την εβδομάδα της ΔΙΑΚΑΙΝΙΣΙΜΟΥ. Άργότερα λειτουργούσαν την ΔΕΥΤΕΡΗ μέρα. Τώρα κατάργησαν κι αυτήν, όπως έχουν καταργήσει και άλλες γιορτές,Κι αυτό επειδή "δεν πάει πολύς κόσμος" στην εκκλησία. Έχουν κάνει την εκκλησία μαγαζί και το ανοίγουν μόνο αν κρίνουν ότι θα πάνε "πελάτες" για να πέσει ο οβολός. Και αυτοί θέλουν να λέγονται "ΛΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ"  Όσο για τα μυστήρια, το "ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΑΒΕΤΕ ΔΩΡΕΝ ΔΩΤΕ" το αντικατέστησαν με "ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ".
Και την περικοπή, που ακούσουμε την Μεγάλη Τρίτη, με τα πολλά εκείνα "ΟΥΑΙ" μάλον την διαβάζουν μόνο τη μέρα αυτή.
Και μετά σου λέει γιατί ο κόσμος δε πάει στις εκκλησίες. 
Πριν μέρες η ΝΕΡΙΤ παρουσίασε σε επανάληψη μια εκπομπή της ΕΡΤ αναφορά στον ΠΑΠΑΠΗΡΟΥΝΑΚΗ, και βλέπαμε στα αποσπάσματα πως, όπου και αν ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΣΕ τόσο ο Ναός όσο και και ο έξω χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: