Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αύριο στη Θεσσαλονίκη αντριδρώντας στην Π.Ν.Π.

Αντιδράσεις από συνδικάτα και φορείς του κινήματος σε όλη τη χώρα
Κινητοποίηση, αύριο Πέμπτη 23 Απρίλη, στις 10 το πρωί, στο Αγαλμα Βενιζέλου, οργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ,αντιδρώντας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τη δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων.

Στο κάλεσμα σημειώνει: «Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI».
Ανάλογες ανακοινώσεις καταδίκης των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης εξέδωσαν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας, τοΣωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας Δήμου Πατρέων, τοΣωματείο Οδηγών Χειριστών Δήμου Πατρέων, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης κ.ά.
Επίσης, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΑΣΓΜΕ, σε ό,τι αφορά τα αποθεματικά φορέων του Δημοσίου και της Τοπικής Διοίκησης. «Κάτω τα χέρια από τα (λιγοστά) λεφτά για την Παιδεία!» δηλώνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών, καλώντας τους γονείς σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
«Η κυβέρνηση, με την απόφασή της αυτή, βάζει χέρι στα λιγοστά των Σχολικών Επιτροπών, των ΑΕΙ - ΤΕΙ, του πρώην ΟΣΚ, των βρεφονηπιακών σταθμών, των οργανισμών Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.ά., βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη λειτουργία των δομών της δημόσιας Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού», τονίζει η ΑΣΓΜΕ.
Καλεί τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε όλη τη χώρα σε ξεσηκωμό και συναγερμό, να συνεδριάσουν άμεσα για να συζητήσουν το θέμα, να πάρουν πρωτοβουλίες για κοινή δράση με εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς, για να σταματήσουμε την εφαρμογή της απόφασης στην πράξη. Με μαζικές παραστάσεις, διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις, να απαιτήσουν από τους ΟΤΑ και τις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών να μην καταθέσουν ούτε ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: