Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Καταγγελία του ΣΩΜΑΤΕΙΟυ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Α.Π.Π.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καταγγέλλει τη διοίκηση του Ιδρύματος «Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» (λειτουργεί 4 παιδικούς σταθμούς με 400 παιδιά)
γιατί παρά το γεγονός ότι στο ταμείο του ιδρύματος υπάρχουν τα χρήματα, συνεχίζει να μην καταβάλλει και δεν εξοφλεί τις δεδουλευμένες αποδοχές τριών και πλέων μηνών στους εργαζόμενους σε αυτό προβάλλοντας άλλες προτεραιότητες από την εξόφληση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι ασκούν το δικαίωμά τους στην επίσχεση εργασίας από 19/3/2015, αδυνατώντας να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Με τη στάση του αυτή το ίδρυμα εκβιάζει τους εργαζόμενους και προσπαθεί να στρέψει τους γονείς εναντίον τους, λέγοντας ότι αν οι εργαζόμενοι δε συνεχίσουν να δουλεύουν και να πληρώνονται όποτε κρίνει η διοίκηση, θα κλείσει το ίδρυμα.
Οι γονείς μαζικά εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους στο δίκαιο αίτημά τους για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους, παρά το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τη δουλειά τους και με το τι θα κάνουν με τα παιδιά τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, απαιτεί :

Από το Ίδρυμα: την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων χωρίς τις αυθαίρετες, παράνομες και μονομερείς περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων.

Και το Υπουργείο Εργασίας να πάρει πρωτοβουλίες για την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος και τη μηνιαία καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων για να μπεί τέλος στους εκβιασμούς και την ομηρία 440 οικογενειών, γονιών και εργαζομένων από το ίδρυμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: