Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Κάτω τα Ξερά σας από τα διαθέσιμα – αποθεματικά Αυτά είναι χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες

Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
την  Παρασκευή 24/4 στην Ομόνοια, στις 7μμ


Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (τις οποίες κατήγγειλε ως αντιπολίτευση) επιχειρεί να βάλει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα Δήμων, Οργανισμών και Ασφαλιστικών Ταμείων.
Η Συγκυβέρνηση από τη μια αποφασίζει εξοπλιστικά προγράμματα 500 εκατομμυρίων ευρώ και νέες φοροαπαλλαγές και σβήσιμο προστίμων στο μεγάλο κεφάλαιο, και από την άλλη επικαλείται «άδεια ταμεία», ή όπως το έλεγαν παλαιότερα «καμένη γη» για να αρπάξει ότι έχει απομείνει στα ταμεία για την εξυπηρέτηση των δανειστών-τροϊκανών-θεσμών. Αυτή η κίνηση θα επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια, την ήδη πανάκριβη πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως η Υγεία, και άλλες δομές απαραίτητες, αλλά ήδη δυσπρόσιτες για τους εργαζόμενους  και τα λαϊκά στρώματα.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ΟΑΕΔ που ενώ τόσα χρόνια δεν έχει τη δυνατότητα ούτε καν να παρέχει επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, μέσα σε μια μέρα βρήκε επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ, στα 120 που έδωσε πριν 3 βδομάδες για να επιτελέσει το «πατριωτικό του καθήκον». Είναι τεράστιες οι ευθύνες των συνδικαλιστικών δυνάμεων που βάζουν πλάτη για αυτή τη ληστεία και πρέπει να καταδικαστούν μαζικά από τους εργαζόμενους.
Οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης δεν αφορούν την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Τα Δάνεια και το χρέος δεν είναι του λαού. Καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν το μάρμαρο, να δεχτούν να ζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση για συνεχιστεί η κερδοφορία των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων. Τώρα οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα να καταγγείλουν με κάθε μέσο την ΠΝΠ. Να απορρίψουν τους εκβιασμούς και τις απειλές.

Αρκετά ματώσαμε για την πλουτοκρατία και για τα κέρδη της

Να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.


Δεν υπάρχουν σχόλια: