Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ντροπή: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε γιαγιά που πουλούσε μαϊντανό!

Πόση ντροπή μπορεί, άραγε, να χωρέσει σε μια τέτοια είδηση; Τη στιγμή που μια ολόκληρη χώρα ταλανίζεται από οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα, από εφοπλιστές και μεγαλογιατρούς που έσπρωχναν για χρόνια ολόκληρα τεράστια ποσά στο εξωτερικό, το κράτος εξαντλεί την αυστηρότητά του σε μια 79χρονη γιαγιά, επιδιώκοντας, δίχως υπερβολή τον εκμηδενισμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr οι αρμόδιες δημοτικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στην ηλικιωμένη, επειδή τόλμησε (!) να πουλήσει χωρίς άδεια σε λαϊκή αγορά 7 κιλά σπανάκι, 5 μάτσα παντζάρια, 7 ματσάκια μαϊντανού, 2 κιλά καρότα, 8 μπρόκολα, 7 ματσάκια σέσκουλα, 3 λάχανα και 5 κιλά αντίδια.
Ήδη μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόστιμο έχει βεβαιωθεί στη ΔΟΥ Τρικάλων, το οποίο καλεί την 79χρονη γιαγιά να πληρώσει το πρόστιμο.
Ναι, σωστά διαβάζετε! Δεν είναι ούτε ανέκδοτο, ούτε αστείο. Είναι η απίστευτη υποκρισία μιας κυβέρνησης που θέλει τους πολίτες της εξαθλιωμένους και πένητες, όταν την ίδια στιγμή δεν κάνει απολύτως τίποτα για να χυθεί άπλετο φως σε κομπίνες και σκάνδαλα μεγατόνων, όπως η διαβόητη «λίστα Λαγκάρντ» ή η υπόθεση Siemens, για την οποία ούτε ένας πολιτικός δεν πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: