Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Το ΠΑΜΕ καταγγέλει την εργοδοσία της ΕΒΓΑ

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΓΑ

Τα Εργατικά Κέντρα που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, καταγγέλουμε την εργοδοσία της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΓΑ, που αντι να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, προχώρησε στην επιβολή της ανταπεργίας (γνωστό ως ΛΟΚ ΑΟΥΤ), απέναντι στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Η αντεργατική πρόκληση της ΕΒΓΑ να επιβάλει ΛΟΚ-ΑΟΥΤ, δεν αποτελεί μια μεμονωμένη ενέργεια, αλλά αποτελεί τον προπομπό του νέου νόμου που θα χτυπά την απεργία και την συνδικαλιστική δράση στους τόπους δουλειάς, που ετοιμάζει να φέρει στη Βουλή η συγκυβέρνηση μετά τις γιορτές.  
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την στήριξη μας στον απεργιακό αγώνα των εργατοϋπαλλήλων της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΓΑ στην Αθήνα, που αποφάσισαν μέσα από την Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να επιβάλει ανταπεργία.
Η τρομοκρατία και ο εκβιασμός δεν θα περάσουν. Το δίκιο είναι των εργαζομένων και με τον αγώνα τους θα κερδηθεί.  
Ο δρόμος του ταξικού αγώνα που επέλεξαν οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ απέναντι στην εργοδοσία, είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς για κάθε πρόβλημα, αλλά και συνολικά απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της Ε.Ε και της εργοδοσίας που τσακίζει την κοινωνική ασφάλιση, στις ΣΣΕ, τους μισθούς και κάθε άλλο δικαίωμα που καταχτήθηκε με αγώνες.
Καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να εκφράσει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργατών της ΕΒΓΑ.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΒΓΑ
ΤΟ ΛΟΚ ΑΟΥΤ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΑΡΑΣΟΥΝ
 ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

Τα Διοικητικά Συμβούλια
 1. Εργατικού Κέντρου Αγρινίου
 2. Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας
 3. Εργατικό Κέντρο Άρτας
 4. Εργατικού Κέντρου Β. Δωδεκανήσου
 5. Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου
 6. Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας
 7. Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας
 8. Εργατικού Κέντρου Κεφαλλονιάς-Ιθάκης
 9. Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας
 10. Εργατικού Κέντρου Λαυρίου
 11. Εργατικού Κέντρου Λευκάδας
 12. Εργατικού Κέντρου Νάουσας
 13. Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου
 14. Εργατικού Κέντρου Σάμου
 15. Εργατικού Κέντρου ΦωκίδαςΔεν υπάρχουν σχόλια :