Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ατέλειωτα τα εγκλήματα των Ισραηλινών κατοχικών αρχών

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Αυξάνουν σταθερά σε καθημερινή βάση τα ατέλειωτα θύματα των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων, καθώς δεν περνά ούτε μέρα δίχως εφόδους σε καταυλισμούς, λεηλασίες Παλαιστινιακών σπιτιών και καταστημάτων, αυταρχική συμπεριφορά σε «φυλάκια ελέγχου» του ισραηλινού στρατού έξω από Παλαιστινιακά χωριά και πόλεις.

Χτες, δύο Παλαιστίνιοι ηλικίας 17 και 23 ετών σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, με την κατηγορία ότι επιτέθηκαν με μαχαίρι σ' έναν Ισραηλινό στρατιώτη, τραυματίζοντάς τον σε φυλάκιο των κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή Χουάρα της βόρειας κατεχόμενης Δυτικής Οχθης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, νεκροί έπεσαν από τις ισραηλινές σφαίρες ο 17χρονος Μοχάμεντ Σαμπάνεχ και ο 23χρονος Νουρ Εντίν Σαμπάνεχ, αμφότεροι από το χωριό Καμπάτια κοντά στην Τζενίν.
Νωρίτερα (ξημερώματα στις 4.00 π.μ.), δεκάδες πάνοπλοι Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν (όπως το συνηθίζουν...) σε σπίτια και καταστήματα του καταυλισμού Καλαντίγια της Δυτικής Οχθης και λεηλάτησαν δεκάδες από αυτά, ανατινάζοντας σε ορισμένα σπίτια με εκρηκτικά τις πόρτες που δεν μπόρεσαν να σπάσουν με κλωτσιές. Η εμφάνισή τους στον καταυλισμό προκάλεσε συγκρούσεις με νεαρούς Παλαιστίνιους, τρεις εκ των οποίων συνελήφθησαν.
Φόνος Παλαιστίνιου στα σύνορα με την Αίγυπτο
Στο μεταξύ, θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε άλλη μία δολοφονία Παλαιστίνιου, αυτή τη φορά στη μεθόριο της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο, με θύμα έναν άνδρα που υπέφερε από νοητική στέρηση. Ο άτυχος Παλαιστίνιος, γνωστός μόνο με το μικρό του όνομα, Χασάν, «γαζώθηκε» από Αιγύπτιους στρατιώτες ενώ προσπαθούσε γυμνός να περάσει τα θαλάσσια σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: