Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ιερή Αγρυπνία χθες βράδυ στη Γαλάτιστα

Τελέστηκε χθες βράδυ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Γαλάτιστα Ιερά αγρυπνία -  Κατανυκτικός Εσπερινός και πανηγυρικός όρθρος και Θεία Λειτουργία - για την εορτή της Παναγίας της Γερόντισσας και του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.
Ταυτόχρονα δε προσευχή προς την Παναγία μας και τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη για την ειρήνη του κόσμου και θείο φωτισμό των «εν υπεροχή όντων» για το καλό της Πατρίδας μας.
Με το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε  μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των νέων της Γαλάτιστας που …..έφυγαν νωρίτερα εξ αιτίας τροχαίων ατυχημάτων.
Αρκετοί οι πιστοί που προσήλθαν στην Αγρυπνία και που παρέμειναν , σχεδόν, 6 ώρες και με κατάνυξη την παρακολούθησαν.

Ήταν δε τόσο κατανυκτική η ατμόσφαιρα που για πρώτη φορά το χέρι δεν όπλιζε την φωτογραφική μηχανή για να βγάλουμε κάποια φωτογραφία για μην διαταράξουμε αυτή την Αγιορείτικη, μπορούμε να πούμε, ατμόσφαιρα,
Την Αγρυπνία τέλεσαν οι Πατέρες Χρυσόστομος Μαϊδώνης, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης μας, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Παϊσιος Σουλτανικάς, ο πατέρας Αργύριος Καραμόσχος  εφημέριος του ιερού Κοιμήσεως Θεοτόκου Γαλάτιστας, ο εφημέριος του ιερού Ναού Βάβδου Γεώργιος Καραμπίνης, βοηθούμενοι από τον ιεροδιάκονο Δημήτριο Δημητρίου
Στο δεξιό αναλόγιο έψαλε ο  πρωτοψάλτης  του Ι.Ν. Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης Στυλιανός Ζαχαρίου και  οι βοηθοί του  και στο  αριστερό οι ιεροψάλτες  του Ναού Αστέριος Τράκας και Ιωάννης Σιμώνης μαζί τον ιεροψάλτη του ιερού Ναού  Αγίου Γεωργίου Άγγελο Κουτζιαρή.
Μετά το τέλος της αγρυπνίας στους ιερείς, στους ψάλλοντες και κοπιώντας προσφέρθηκε μια καταπληκτική σούπα με μπόλικα νηστήσιμα εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες. Εδέσματα που δεν υστερούσαν καθόλου από τα διάφορα γκουρμέ των μεγάλων ξενοδοχείων.
Απ΄ότι μας πληροφόρησε ο πατέρας Αργύριος η επόμενη ΑΓΡΥΠΝΙΑ θα τελεστεί του Αγίου Μόδεστου για τους κτηνοτρόφους


Δεν υπάρχουν σχόλια: