Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση Λαφαζάνη με τον πρέσβη της Ρωσίας Αντρέι Μάσλοβ

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοβ, μαζί με ομάδα συνεργατών του, παρέθεσαν γεύμα εργασίας στο Πολιτιστικό Μέγαρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα στον επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγιώτη Λαφαζάνη και στον Κώστα Ήσυχο, μέλος της Γραμματείας της ΛΑ.Ε.  

Ο Παναγ. Λαφαζάνης και ο Ρώσος Πρέσβης αντάλλαξαν σε εγκάρδιο και ανοικτό πνεύμα απόψεις για τις σχέσεις των δύο χωρών και τις εξελίξεις στην περιοχή μας.  
Ο Παναγ. Λαφαζάνης υπογράμμισε στον Πρέσβη της Ρωσίας την πλήρη υποστήριξή του στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων. Τόνισε, μάλιστα, ότι η ανάγκη διαμόρφωσης μιας ειδικής προωθημένης στρατηγικής σχέσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία αποκτά εξαιρετικά επείγουσα σημασία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η περιοχή μας. Αυτή η προωθημένη ειδική στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ρωσίας σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον πολιτικόοικονομικό,ενεργειακό και πολιτιστικό τομέα, συνέχισε ο Παναγ. Λαφαζάνης, ανταποκρίνεται πλήρως στο συμφέρον της Ελλάδας και της Ρωσίας και των λαών των δύο χωρών, ενώ θα βοηθούσε σημαντικά στην ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, τα οποία διατρέχουν αυτήν την περίοδο μείζονες κινδύνους.  
Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. τόνισε, επίσης, την μεγάλη σημασία που έχει για ΕλλάδαΡωσία καιΕυρώπη ο Νότιος ευρωπαϊκός αγωγός με ρωσικό φυσικό αέριο και η ταχύτερη δυνατή προώθησή του στη βάση της ελληνορωσικής διακρατικής συμφωνίας.  
Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. τάχθηκε κατά των κυρώσεων που η ΕΕ έχει επιβάλει σε βάρος της Ρωσίας, τις οποίες χαρακτήρισε απαράδεκτες και ψυχροπολεμικές, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να εφαρμόζει τέτοιου είδους κυρώσεις και οφείλει άμεσα να τις αποσύρει και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την απόσυρσή τους και από την ΕΕ ως σύνολο.  
Ο Παναγ. Λαφαζάνης καταδίκασε, επίσης, ως απαράδεκτη και ως πολεμική πράξη, την πρόσφατηκατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροπλάνου από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τόνισε ότι συνιστά υποκρισία από την πλευρά του ΝΑΤΟ να καλύπτει τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες από την Τουρκία, πολύ περισσότερο όταν κλείνει τα μάτια του στις καθημερινές, σχεδόν, παραβάσεις καιπαραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου, ακόμα και τις υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά, από τουρκικά μαχητικά.  
Ο Παναγ. Λαφαζάνης σημείωσε ακόμα, ότι η συνεχιζόμενη αποσταθεροποίηση της Συρίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής, με κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, επεμβάσεις, τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τις δυνάμεις του τυφλού ισλαμικού φονταμενταλισμού και του ISIS, ενώ κλιμακώνει το κύμα των προσφύγων, με όλες τις τραγικές συνέπειες που αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται, για τους ίδιους και για την Ευρώπη. Αυτό που χρειάζεται επειγόντως η περιοχή μας, είναι εθνικές και διεθνείς πρωτοβουλίεςσταθεροποίησης και ειρήνης, στη βάση της διεθνούς νομιμότητας.  
Τέλος, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. επισήμανε ότι, όπως σταθερά στο παρελθόν, είναι και τώρα ευπρόσδεκτη η συμβολή της Ρωσίας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση το Κυπριακού, η οποία, όπως τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης, δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με σχέδια τύπου Ανάν, που απέρριψε ο ελληνοκυπριακός λαός. 
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Το βρήκαμε εδώ:https://www.facebook.com/kantaras.tasos?pnref=story

Δεν υπάρχουν σχόλια: