Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Τιμάμε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε!


Eurokinissi
Με την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, τον κορυφαίο σταθμό της αντιδικτατορικής πάλης.
Δεκάδες φορείς, σωματεία, αντιστασιακές οργανώσεις, σχολεία, άνθρωποι κάθε ηλικίας έχουν περάσει από την Κυριακή το πρωί - μέρα έναρξης του τριήμερου εορτασμού - την πύλη του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου. Λουλούδια, στεφάνια, ζωγραφιές από πιτσιρίκια, συζητήσεις και έκδηλη αγωνία για το άμεσο μέλλον είναι τα χαρακτηριστικά της 42ης επετείου.
Με την κορύφωση σήμερα του εορτασμού, τιμάμε εκείνους που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, που έμειναν όρθιοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας, δε λύγισαν από τα βασανιστήρια στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, στην Μπουμπουλίνας, στις φυλακές, στις εξορίες και τα στρατοδικεία, σε κάθε τόπο μαρτυρίου. Τους κομμουνιστές που πρωτοστάτησαν στην πάλη του λαού και της νεολαίας, στον αντιδικτατορικό αγώνα, τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους φίλους και οπαδούς του, που με την ηρωική και αταλάντευτη στάση τους έδειξαν ότι ο αγωνιστής έχει ανεξάντλητες δυνάμεις και αντοχές όταν είναι αποφασισμένος και βάζει πάνω από τον εαυτό του το Κόμμα, τον αγώνα, το δίκιο του αγώνα. Προσθέτοντας άλλη μια σελίδα στη σχεδόν 100χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ.
Υψώνουμε τείχος στην παραχάραξη της Ιστορίας, σε όσους διαστρεβλώνουν την ουσία του ηρωικού ξεσηκωμού του Νοέμβρη του '73, κρύβουν τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλο τον αντιδικτατορικό αγώνα, όπως και το ρόλο της στρατιωτικής δικτατορίας στην προάσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Καταδικάζουμε και απομονώνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που υμνεί τη στρατιωτική δικτατορία, εχθρεύεται και συκοφαντεί την πάλη του λαού και της νεολαίας.
Οπως τότε έτσι και σήμερα, διαδηλώνουμε ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, που αποτελούν παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εμπλοκής του ελληνικού λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, συμμετέχει ενεργά στα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, παραχωρώντας ολόκληρες περιοχές της χώρας για τη δημιουργία νέων ΝΑΤΟικών βάσεων.
Σαρανταδύο χρόνια μετά, διδασκόμαστε και συνεχίζουμε, για να μπουν στο επίκεντρο της λαϊκής πάλης τα μονοπώλια και η εξουσία τους, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η «καρδιά» του εκμεταλλευτικού συστήματος, η καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, που ανεξάρτητα από κυβερνητικούς διαχειριστές, επιφυλάσσει στους λαούς μόνο εκμετάλλευση, φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους, καταστολή και προσφυγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: