Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Αυξάνονται τα θύματα των κατοχικών αρχών

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Δύο Παλαιστίνιοι, 21 και 51 ετών, σκοτώθηκαν χτες σε διαφορετικά περιστατικά στη Δυτική Οχθη, λίγες ώρες αφότου η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή φράχτη κοντά στην πόλη της Χεβρώνας, σε μία προσπάθεια να περιορίσει, υποτίθεται, το κύμα βίαιων επιθέσεων που προκαλεί η στυγνή, απάνθρωπη ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Ο 21χρονος σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση νεαρών Παλαιστινίων που «πολεμούσαν» Ισραηλινούς στρατιώτες με πέτρες και βόμβες μολότοφ.
Ο 51χρονος πυροβολήθηκε θανάσιμα επειδή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Ισραηλινών, βγήκε από ταξί κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο τρέχοντας προς τη μεριά των στρατιωτών με ένα μαχαίρι.
Πλέον, οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί από τις σφαίρες των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων, σε διάφορα περιστατικά, από την 1η Οκτώβρη ξεπερνούν τους 100.
Παράλληλα, χτες, ισραηλινά στρατεύματα σταμάτησαν την κίνηση οκτώ λεωφορείων των δημόσιων συγκοινωνιών στη Νάμπλους της Δυτικής Οχθης, με τον ισχυρισμό ότι οι επιβάτες τους επιδίωκαν να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Η φωτογραφία από μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: