Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Ομιλία με θέμα τα τροχαία ατυχήματα στη Γαλάτιστα


Σήμερα το απόγεμα πραγματοποιήθηκε ομιλία στη Γαλάτιστα, με τον γενικό τίτλο  "ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ"

Η ομιλία έγινε με αφορμή τη σημερινή  "παγκοσμια ημέρα κατά των ατυχημάτων", αλλά και τον γιορτασμό της Παναγίας Γεροντίσσης (2 Δεκεμβρίου στον Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Γαλάτιστα.

Ομιλήτρια ήταν η κ.Πραβήτα Μαρία (κοινωνική Ανθρωπολόγος) και το θέμα της ήταν "ΝΕΟΙ, ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ"

Την πρωτοβουλία της ομιλίας είχε ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΕΩΝ "ΑΓΙΑ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΑΚΥΛΙΝΑ" της Ι.Μ.Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.
Τους παρευρεθέντες  προσφώνησε εκπρόσωπος των "ΝΕΩΝ", χαιρέτησε ο πνευματικός σύμβουλος των "ΝΕΩΝ" αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, πρωτοσύγκελος  της Μητρόπολης.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας Μανόλης Σειράς.
Στην ομιλία της η κ .Πραβήτα αναφέρθηκε στις διατάξεις του Κ.Ο.Κ., και με στατιστικά στοιχεία ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.
Μετά το τέλος της ομιλίας έγινε διάλογος με το ακροατήριο καθώς και κάποιες τοποθετήσεις.

Και με ένα λιτό μπουφέ οι "ΝΕΟΙ" καληνύχτισαν το ακροατήριο που μπορεί να μην ήταν το αναμενόμενο -κάπου 80 άτομα- υπήρχαν όμως αρκετοί νέοι.
Και απ΄ ότι πληροφορηθήκαμε με πρωτοβουλία του Συλλόγου γονέων μαθητών του Λυκείου και με την σύμφωνη γνώμη του Δ/ντή  του Λυκείου η ομιλία αυτή θα πραγματοποιηθεί και στους μαθητές του Λυκείου Γαλάτιστας.


Καλό είναι η ομιλία να γίνει και στους μαθητές του Γυμνασίου αλλά ακόμα και στις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, ποιο εκλαϊκευμένα 
Και λίγα λόγια για τις δρασηριότητες του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

παλι δεν αφησες τυροπιτακι για τυροπιτακι???