Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Τούρκικα μαχητικά κατέρριψαν ρωσικό «Su-24» κοντά στα σύνορα με τη Συρία


Ρωσικό «SU-24» που συμμετέχει στους βομβαρδισμούς στη Συρία (φωτό ΑΡ)Ρωσικό «SU-24» που συμμετέχει στους βομβαρδισμούς στη Συρία (φωτό ΑΡ)

Τουρκικά «F-16» κατέρριψαν σήμερα ένα πολεμικό αεροσκάφος ρωσικής κατασκευής που είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αφού αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους, δήλωσε στο «Ρόιτερς» Τούρκος στρατιωτικός.

Πηγές της τουρκικής προεδρίας δήλωσαν ότι το αεροσκάφος ήταν ένα «Su-24» ρωσικής κατασκευής.
Πλάνα που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» δείχνουν δύο πιλότους να πέφτουν με αλεξίπτωτα μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους στην τουρκο-συριακή μεθόριο.
Νωρίτερα, το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και τον υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί στην κατάρριψη του αεροσκάφους.
Από επίσημες πηγές έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα θα έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για το συμβάν.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη ανήκει στη ρωσική Πολεμική Αεροπορία και είναι ένα «Su-24». Ωστόσο, υποστηρίζει ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που κατερρίφθη δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.
ΠΗΓΗ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ: Και μετά μας λένε πως οι Τουρκία μάχεται κατά των ISIS  ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: