Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

34 εκατ. ευρώ για νέα έργα βελτίωσης και αναβάθμισης βασικών υποδομών στον Δήμο Πολυγύρου

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με περισσότερα από 34.000.000 ευρώ ενισχύονται οι υποδομές στον Δήμο Πολυγύρου. Δώδεκα (12) μεγάλες  παρεμβάσεις, που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε ξεκινούν το επόμενο διάστημα, θα βελτιώσουν και θα αναβαθμίσουν οδικές υποδομές, υποδομές περιβαλλοντικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, ύδρευσης, πολιτισμού και αθλητισμού, υποδομές που αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου και κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των δημοτών και των επισκεπτών.


            Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος τόνισε:
            «Αδιάλειπτα και με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζουμε τον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου Πολυγύρου. Με συστηματική δουλειά καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μελέτες. Με επιμονή πιέσαμε προς πάσα κατεύθυνση για τη χρηματοδότησή των δώδεκα αυτών έργων πετυχαίνοντας την ένταξή τους σε κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα. Οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούν κομμάτι του ευρύτερου σχεδιασμού που έχουμε κάνει. Ξεκινήσαμε δυναμικά το 2011 και συνεχίζουμε και το 2017 για να διαμορφώσουμε ένα ασφαλές για τους δημότες μας αλλά και τους επισκέπτες περιβάλλον».

Τα έργα που θα υλοποιηθούν είναι:
  • Η αντιπλημμυρική και περιβαλλοντική προστασία του Δήμου Πολυγύρου με προϋπολογισμό 9.750.00 ευρώ, έργο μεγάλης σημασίας για τη θωράκιση των δημοσίων και ιδιωτικών υποδομών από πλημμυρικά φαινόμενα, που είναι πιθανόν να εκδηλωθούν εξαιτίας της αλλαγής του κλίματος. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Ολύνθου, προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ και για την αντιπλημμυρική προστασία Πολυγύρου, προϋπολογισμού 1.227.000 ευρώ.
  • Ο Βιολογικός Σταθμός Καθαρισμού Πολυγύρου με προϋπολογισμό 9.000.000 ευρώ, μια υποδομή που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα για την πρωτεύουσα του νομού και θα συμβάλει στην αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος της Δημοτικής Κοινότητας Πολυγύρου.
  • Ασφαλτοστρώσεις με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ. Ασφαλτοστρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε έναν μεγάλο αριθμό δρόμων, που είτε είναι σήμερα χωμάτινοι δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις των πολιτών είτε έχουν υποστεί βλάβες και απαιτείται η επιδιόρθωσή τους και η επίστρωση με νέο ασφάλτινο τάπητα.
  • Η Ανακαίνιση – Αποκατάσταση Οικίας Κότσιανου και κατασκευή Λαογραφικού Μουσείου με προϋπολογισμό 2.343.000 ευρώ, ένα κυριολεκτικά και συμβολικά μεγάλο έργο για τον Πολύγυρο, που εκπληρώνει την επιθυμία του αείμνηστου Πολυγυρινού, Στέφανου Κότσιανου.
  • Η ολοκλήρωση του Γηροκομείου Πολυγύρου με προϋπολογισμό 3.700.000 ευρώ, μια τόσο σημαντική κοινωνική υποδομή για την 3η ηλικία, που λείπει από τον Πολύγυρο και τη Χαλκιδική γενικότερα και  έρχεται να αποτελέσει εγγύηση για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο για όλους.
  • Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Βάβδου με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, έργο που θα εξασφαλίσει άριστη ποιότητα νερού στο ορεινό Δ.Δ., μιας και προβλέπει μεταξύ άλλων την αντικατάσταση των παλιών σωληνώσεων αμιάντου.
  • Η προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και η προμήθεια νέου πλυντηρίου κάδων, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, θα επιφέρουν ουσιαστική βελτίωση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών καθαριότητας προς τους πολίτες.
  • Η ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Πολυγύρου με προϋπολογισμό 500.000 δημιουργεί καλύτερες συνθήκες άθλησης των νέων της πόλης και όχι μόνο ενώ εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία αθλητικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου.
  •  Η κατασκευή – ανακαίνιση παιδικών χαρών με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Πλέον σε κάθε οικιστικό σύνολο του Δήμου Πολυγύρου τα παιδιά και οι γονείς τους θα μπορούν να χαίρονται και να διασκεδάζουν, μιας και όλα τα παιχνίδια και τα όργανα στην παιδική χαρά θα είναι καινούρια και ασφαλή ενώ ο χώρος θα λειτουργεί σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές της νομοθεσίας.



Από το Γραφείο Τύπου

του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: