Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Οι συνταξιούχοι να είναι σε αγωνιστική επιφυλακή

Κάλεσμα στους συνταξιούχους να είναι σε αγωνιστική επιφυλακή και ετοιμότητα απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές ΟργανώσειςΑθήναΘεσσαλονίκηΡέθυμνο. Όπως σημειώνει:

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών οργανώσεων, σε πρόσφατη συνεδρίασή της εκτίμησε την αγωνιστική πορεία του συνταξιουχικού κινήματος ως θετική. Χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχων που πήραν μέρος στις 34 συσκέψεις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νομούς της χώρας, τις 18 της Αττικής και τις τρεις περιφερειακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 
«Μέσα από αυτές τις αγωνιστικές εκδηλώσεις που είναι συνέχεια των προηγούμενων αγωνιστικών δράσεων, οι συνταξιούχοι όλης της χώρας καταδίκασαν τις αντισυνταξιουχικές αντιλαϊκές πολιτικές τα νέα θανατηφόρα μέτρα που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση και απαίτησαν να τους καταβληθεί ό,τι άδικα τους έχει αφαιρεθεί από τις συντάξιμες αποδοχές, την υγεία, φάρμακα, κοινωνικές παροχές.
Η ΣΕΑ καλεί τα 280 σωματεία της το διάστημα του καλοκαιριού να συνεχίσουν τη δράση τους να συζητήσουν με τα μέλη τους τη μέχρι τώρα πορεία και δράση του συνταξιουχικού κινήματος και να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την εφαρμογή των νέων αντισυνταξιουχικών μέτρων που πρόσφατα ψήφισε και προβλέπουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, αυτόματους κόφτες, αύξηση της φορολογίας μέσω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού, αλλά και την απαγόρευση αυξήσεων στις συντάξεις μέχρι το 2023. Ακόμη μέσα στο καλοκαίρι δεν αποκλείεται να έχουμε νέα μέτρα με βάση τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για την τρίτη αξιολόγηση.
Η ΣΕΑ και το Συνταξιουχικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τους αγώνες, τη δράση και τα υπομνήματά της που έχουν επιδοθεί στους πάντες, έχει αναδείξει και διεκδικεί όλα τα αιτήματα των συνταξιούχων. Ότι τους έχει αφαιρεθεί από τις συντάξεις κύριες, επικουρικές, τα δώρα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις κοινωνικές παροχές, τη φορολογία, αλλά και την άμεση έκδοση συντάξεων και των εφάπαξ. Δεν πρόκειται να συμβιβασθούμε με το ότι μας έχει αφαιρεθεί. Είναι δικά μας χρήματα πληρωμένα από τη δουλειά μας, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή και τα διεκδικούμε ως το τέλος.
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς αποπροσανατολιστικής εκστρατείας σε βάρος των συνταξιούχων με πρωταγωνιστές κάποιο δίκτυο συνταξιούχων, που έχει αναχθεί με τη συνδρομή ορισμένων ΜΜΕ που το προβάλουν, σε ντίλερ μεγαλοδικηγορικών γραφείων. Καθημερινά με την αγόγγυστη προβολή τους καλλιεργούν τη λογική τις προσφυγής των συνταξιούχων στα δικαστήρια για να δικαιωθούν σε ό,τι τους έχει αφαιρεθεί απαλλάσσοντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή από τις πολιτικές τους ευθύνες για τις περικοπές.
Κρύβουν ότι ορισμένες θετικές αποφάσεις τις δικαιοσύνης καταργήθηκαν με νόμους, αλλά και αποφάσεις της οι οποίες είναι άκρα αντεργατικές, τόσο των Ελληνικών αλλά και Ευρωπαϊκών δικαστηρίων.
Είναι γνωστό ότι η ΣΕΑ το θέμα της παρακράτησης του ποσοστού για την υγεία το έχει θέσει από την αρχή των μειώσεων των συντάξεων μας σε όλους, υπουργούς και τους πρωθυπουργούς κ.κ Αντ. Σαμαρά, Αλ. Τσίπρα για την κατάργηση της παρακράτησης στο αρχικό ποσό της σύνταξης, αλλά και συνολικά την κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στους συνταξιούχους γιατί τα χρήματα τα έχουν πληρώσει σε όλο τον εργασιακό τους βίο.
Αυτό το διάστημα το δίκτυο παρουσιάζεται λες και ανακάλυψε την Ακρόπολη κάνοντας εκστρατεία ξανά για δίκες και δικαστήρια.
Η ΣΕΑ καλεί τους συνταξιούχους να μην τρέχουν στους δικηγόρους και τα νομικά γραφεία. Οποιαδήποτε ενέργεια χρειάζεται να γίνεται οργανωμένα και σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις.
Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να δώσει άμεση λύσει σε αυτό το ζήτημα.
Λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντισυνταξιουχικές αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων δεν μπορούν να δώσουν τα δικαστήρια αλλά ο οργανωμένος αγώνας συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού.
Όλοι στα σωματεία - Όλοι στον αγώνα
Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: