Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την ελληνική αποστολή του ΑΠΘ στην Ιαπωνία

Με ενημερωτικό υλικό από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψουν φέτος στην Ιαπωνία οι φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ για να επισκεφθούν το πανεπιστήμιο Chiba, στο πλαίσιο επιστημονικής συμφωνίας που έχουν υπογράψει τα δύο πανεπιστήμια υλοποιώντας κοινές ακαδημαϊκές δράσεις.

Φέτος, τέταρτη χρονιά της ανταλλαγής των ακαδημαϊκών συνεργασιών μεταξύ των δύο πανεπιστημίων, στην αποστολή του ΑΠΘ, η οποία θα λάβει χώρα 7-22 Αυγούστου, θα συμμετέχουν 13 φοιτητές και δυο καθηγητές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος κα Ελένη Παπαδοπούλου.

Ο τουρισμός, η ανάπτυξη των τοπικών αρχιτεκτονικών στοιχείων και ο ρόλος του αγροτικού τομέα στην ανάπτυξη του αγροτικού τουρισμού και της πολυαπασχόλησης, ως μορφές διαφοροποίησης της οικονομίας του χώρου της υπαίθρου, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχόλησαν τις Ελληνο-ιαπωνικές αποστολές.

Οι φοιτητές των δύο πανεπιστημίων σχεδιάζουν τώρα να μελετήσουν θέματα που έχουν ως άξονες τον τουρισμό, την περιφερειακή και την τοπική ανάπτυξη στον Ολυμπιακό Δήμο της Ichinomiya, εστιάζοντας το ενδιαφέρον στις νέες πρακτικές της δημοτικής αρχής της πόλης, η οποία εκπονεί σχέδιο για τον τουρισμό της που να συνδυάζεται με την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων της και της επιτόπου διάθεσή τους στους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Οργανισμός Τουρισμού θα υποστηρίζει πάντα αυτά τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών πόσω μάλλον αυτό το συγκεκριμένο που έχει άξονες τον τουρισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες» ανέφερε η Πρόεδρος του ΟΤΘ και Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου. «Οι πανεπιστημιακές αποστολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου γίνονται συχνά και οι καλύτεροι πρεσβευτές του τουρισμού της Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: