Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την κατάργηση του σταθερού χρόνου δουλειάς των ιατρών.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που κάνει ακόμη περισσότερο λάστιχο το ωράριο εργασίας των ιατρών και υλοποιεί τις αντεργατικές κατευθύνσεις της ΕΕ, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ερώτησή του τονίζει τα παρακάτω :

«Νομοσχέδιο που δυναμιτίζει το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας των γιατρών προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Ελλάδα. Το κυβερνητικό σχέδιο νόμου υλοποιεί την οδηγία 2003/88, που προβλέπει δουλειά μέχρι και 13 ώρες την ημέρα, εργάσιμη βδομάδα 6 ημερών, με διευθέτηση του συνολικού χρόνου σε 4μηνη ή και 6μηνη βάση για ορισμένους κλάδους.
Συνιστά επικίνδυνη αντεργατική εξέλιξη, γιατί ανοίγει το δρόμο για αντιδραστικές αλλαγές και σε άλλους εργατικούς κλάδους. Καταργεί το σταθερό ημερήσιο και βδομαδιάτικο χρόνο εργασίας, εισάγει την έννοια του «ανενεργού» χρόνου εφημερίας - εργασίας. Επιβάλλει 60 ώρες εργασίας τη βδομάδα, αφού η δήθεν «συναίνεση» των γιατρών, θα είναι υποχρεωτική κάτω από τον εκβιασμό της αξιολόγησης, ειδικά για τους ειδικευόμενους. Η 60ωρη εβδομαδιαία εργασία θα αποτελέσει τον κανόνα για όλους είτε συναινούν είτε όχι, με τη «διευθέτηση» - ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας στο τετράμηνο.  Το νομοσχέδιο ενσωματώνει τα πιο αντεργατικά μέτρα που προωθούσαν τόσο οι προτάσεις της Επιτροπής και του Συμβουλίου για την τροποποίηση της οδηγίας 2003/88, όσο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την περιβόητη «Έκθεση Σέρκας».
Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στις προβλέψεις για κατάργηση του σταθερού χρόνου δουλειάς, επιβολή εξοντωτικών ωραρίων που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή γιατρών και ασθενών, αποδιοργανώνουν την προσωπική και οικογενειακή ζωή των εργαζομένων και στερούν τον ελεύθερο χρόνο τους;». 

17/7/2017                                      Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: