Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

51 χρόνια από τον ξεσηκωμό των αγροτών ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης των αποστατών

1966 Σαν σήμερα 10 Ιούλη.
Μεγάλο συλλαλητήριο σιτοπαραγωγών σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και κυρίως στη Θεσσαλονίκη.

Δυο μπλοκ. Το ένα δυτικά στον Δενδροπόταμο. Το άλλο Ανατολικά στον Φοίνικα. Οι δυνάμεις καταστολής τους είχαν σταματήσει στη γέφυρα, αλλά κατάφεραν και έσπασαν τον κλοιό και προχώρησαν .Σ' αυτό βροντερό παρόν έδωσαν και οι Γαλατσιάνοι αγρότες (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένα απόκομμα από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με την φωτογραφία των αγροτών που οι περισσότεροι ήταν Γαλατσιάνοι υπήρχε καρφιτσωμένη πίσω από την πόρτα του τσαγκάρικου του θείου μου στο πατρικό του σπίτι.)

Η αστυνομία επιτίθεται στους αγρότες για να διαλύσει τη συγκέντρωση. Πάνω από διακόσιοι οι τραυματίες.Συλλαμβάνονται 140 διαδηλωτές, εκ των οποίων οι 96 παραπέμπονται στον Εισαγγελέα.
Εσύ να διαβάζεις - έρμο διάβασμα, κάθε μέρα στα συλλαλητήρια ενάντια των αποστατών - για το Πανεπιστήμιο και πάνω από την Θεσσαλονίκη να κάνει βόλτες με το ελικόπτερο ο "μπέρτας", κατά κόσμον Χρήστος Αποστολάκος, Υπουργός Δημοσίας Τάξεως των αποστατών ("Ισόβιος πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, 1961 στην ΕΡΕ, 1963και1964 Ενωση Κέντρου,1965 με τους αποστάτες,ΦΙΔΗΚ,1967 πάλι ΕΡΕ, 1977 ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ και φινάλε Νεα Δημοπκρατία
Από το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ της Καθημερινής:


Δεν υπάρχουν σχόλια: