Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Παρέμβαση του Γιώργου Βασιλακόπουλου για τις εξελίξεις στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΚαλαθοσφαίρισηςΓιώργος Βασιλακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.


«Με κατάπληξη παρατηρώ όχι τις προθέσεις που από καιρό έχει κάνει γνωστές η εταιρεία ECA, αλλά τη συντονισμένη προσπάθεια εμφάνισης δύο φορέων περί το παγκόσμιο μπάσκετ.
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, μόνο η Παγκόσμια Ομοσπονδία FIBA είναι ο θεσμικός φορέας του αθλήματος, αναγνωρισμένος από τη ΔΟΕ, μέλος αυτής και αρμόδιος να αποφασίζει για την πορεία του μπάσκετ ανά την υφήλιο.
Σε καμία περίπτωση μια εμπορική εταιρεία, που απροκάλυπτα επιδιώκει να υποτάξει τη βασική επιδίωξη των σπορ -το αθλητικό αποτέλεσμα και τον υγιή ανταγωνισμό- στο οικονομικό συμφέρον και αποτέλεσμα, δεν αποτελεί φορέα του αθλήματος, παρά μια ιδιωτική επιχείρηση αμφιβόλων κινήτρων.
Γινόμαστε σε διάρκεια μάρτυρες ενός θεάτρου παραλόγου και κινδύνου που έχει στηθεί γύρω από το μπάσκετ. Απαιτούνται άμεσα ξεκάθαρες θέσεις και κυρίως λύσεις. Παιχνίδια τακτικής, λεονταρισμοί και κουτσαβακισμοί μόνο ολέθρια αποτελέσματα μπορούν να έχουν σε έτσι κι αλλιώς δύσκολες εποχές.
Είναι επιτακτική ανάγκη ο θεσμικός φορέας του αθλήματος FIBA να αφήσει τα μισόλογα, τις ενημερωτικές έως και απολογητικές ανακοινώσεις και να προχωρήσει στην εφαρμογή των νόμων και των καταστατικών διατάξεων που έχουν εγκριθεί από 206 χώρες σε όλον τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: