Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Αίτημα λαϊκής επιβίωσης και συσπείρωσης η σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.

Τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων εργαζόμενων στους ΟΤΑ κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας το δικαίωμά τους σε σταθερή και μόνιμη δουλειά.
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω :
«Στην Ελλάδα, με νόμο - κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, χιλιάδες συμβασιούχοι στους Δήμους θα απολυθούν και ελάχιστοι θα μονιμοποιηθούν. Μεθοδεύεται η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της ανακύκλωσης,  με νέα βαριά χαράτσια στους δημότες, για τα κέρδη των επιχειρηματιών  που θα αναλάβουν.
Η εναλλαγή ολιγόμηνης εργασίας με μισθούς - ψίχουλα και πολύμηνης ανεργίας, σαν κίνητρο ανάπτυξης είναι η βέλτιστη πρακτική Ευρωπαϊκής Ένωσης, αστικών κυβερνήσεων και τοπικών αρχών, φιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατών και κάθε είδους οπορτουνιστών που απαιτούσαν εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας, να μην ανανεώνονται  οι συμβάσεις, να ανακυκλώνονται τακτικά οι άνεργοι, να μην αποκτούν δικαιώματα.
Η πολυήμερη απεργία των συμβασιούχων στην Ελλάδα, που αντιμετωπίστηκε με απειλές, καταστολή, καθοδηγούμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» απ’ όλα τα κόμματα - που σιωπούν σήμερα για εργαζόμενη που πέθανε και άλλον που χαροπαλεύει λόγω  εντατικοποίησης της εργασίας με καύσωνα - ανέδειξε ότι η σταθερή, μόνιμη εργασία για όλους, είναι άμεσο αίτημα λαϊκής επιβίωσης και συσπείρωσης της εργατικής τάξης και ταυτόχρονα καρφί στη ψυχή του συστήματος. Γι’ αυτό ο αγώνας της πρέπει να συνδέεται με την ανατροπή του». 

4/7/2017                                       Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: