Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Κυβέρνηση και διοίκηση του ιδρύματος ‘’Η Παιδική Στέγη’’ επιχειρούν να κάνουν ‘μπαλάκι’ τους εργαζόμενους απειλώντας τους με το οριστικό ‘πάγωμα’ της επαναλειτουργίας της στέγης  ‘Κρώσφηλδ’ στο Κερατσίνι, αλλά και εκβιάζοντας τους  βάζοντας ξανά στο τραπέζι το  ζήτημα της αβέβαιης λειτουργίας των παιδικών σταθμών και το μέλλον των εργαζομένων.

          Μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η πρόσφατη επιστολή του προέδρου του εν λόγω ιδρύματος με την οποία δηλώνει την ‘αδυναμία’ της διοίκησης να συμφωνήσει με την παραχώρηση της στέγης ‘Κρώσφηλδ’ στο δήμο Κερατσινίου -Δραπετσώνας ώστε να επαναλειτουργήσει όπως υπόσχονταν τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του ιδρύματος και η κυβέρνηση. Στην εν λόγω επιστολή μπαίνει εκ νέου το εκβιαστικό ζήτημα της πιθανής διακοπής χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών του ιδρύματος, ζήτημα που αφορά, τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν ήδη δεχτεί πολλαπλά χτυπήματα στα δικαιώματα τους όλα τα προηγούμενα χρόνια και το δικαίωμα των παιδιών στη προσχολική αγωγή. Προβάλλεται από τον πρόεδρο του ιδρύματος και την κυβέρνηση υποκριτικό  ενδιαφέρον για τη λειτουργία των στεγών  όταν οι ίδιοι πέρσι έκλεισαν τη   στέγη ΄Αργέντειος' στο Θησείο.
          Να σταματήσει ΤΩΡΑ η κοροϊδία κυβέρνησης και διοίκησης του ιδρύματος! Εδώ και τώρα να ανοίξει η στέγη Κρώσφηλδ! Παίζουν με τις ανάγκες των εργαζομένων και των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού και όχι ζήτημα ‘φιλανθρωπίας’! Είναι υποχρέωση του κράτους να δώσει τώρα λύση. 
          Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο σωματείο μας να παλέψουμε από κοινού τις νέες απειλές! Καμιά εμπιστοσύνη στη διοίκηση του ιδρύματος και στην κυβέρνηση! Τώρα έχουμε την πείρα, η διοίκηση του ιδρύματος ποτέ δεν αποφάσιζε με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και των παιδιών. Μόνο ο κοινός αγώνας σωματείου-εργαζομένων-γονέων εξασφάλισε την λειτουργία των στεγών μέχρι σήμερα και είναι αυτός που μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα μας στην αξιοπρεπή δουλειά και ζωή. Κανένας δήθεν ‘φιλάνθρωπος’ δε θα μας τα χαρίσει.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Να ανοίξει τώρα η στέγη ‘Κρώσφηλδ’ στο Κερατσίνι, η ΄Αργέντειος΄ στο Θησείο  και όλες οι στέγες του ιδρύματος.
  • Να ξεκαθαρίσουν εδώ και τώρα κυβέρνηση και διοίκηση του ιδρύματος τι μέτρα θα πάρουν ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία ΟΛΩΝ των παιδικών στεγών.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς για την κάλυψη των αναγκών μας. 
                                
Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: