Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά την Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας.

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «έκθεση προόδου της Τουρκίας» έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σημειώνοντας τα ακόλουθα:

«Η έκθεση για την Τουρκία αντανακλά την όξυνση των αντιθέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - τούρκικης αστικής τάξης σε μια περιοχή όπου αναδιατάσσονται δυνάμεις, μαίνονται ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για αγορές, ενέργεια, δρόμους μεταφοράς της στους οποίους διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο η τελευταία. H ΕΕ επιδιώκει συνέχιση της έντονης παρέμβασής της για τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στην περιοχή.    
Η έκθεση υποδεικνύει πάγωμα της ένταξης επικαλούμενη υπαρκτές, επικίνδυνες απειλές και παραβιάσεις κατά γειτονικών χωρών όπως Κύπρος – Ελλάδα,  καθώς και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του Τούρκικου λαού.  
Ταυτόχρονα διατηρεί ανοικτή την προοπτική της ενταξιακής διαδικασίας, προωθεί αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης, υλοποίηση της απαράδεκτης συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για τους πρόσφυγες, τη συνεργασία για δήθεν καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Οι λαοί να συντονίσουν, να οργανώσουν την αυτοτελή πάλη τους έξω και ενάντια στους ανταγωνισμούς και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αστικών τάξεων, να απορρίψουν το δηλητήριο του εθνικισμού, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό». 

5/7/2017                                       Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: