Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Καταγγελία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδοσία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ  για την πρωτοπόρα στάση της στην πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Η συγκεκριμένη εργοδοσία έχει προχωρήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων της σε πολλές περιοχές, όπως Ωρωπός, Ν. Μάκρη, όλες τις Κυριακές.
Το προηγούμενο διάστημα βγήκε στα κεραμίδια δηλώνοντας ¨καλές είναι οι 8, τι τις θέλουμε τις 32¨, παίζοντας το παιχνίδι των εντυπώσεων και εξυπηρετώντας τους μεταξύ, των μεγαλοεργοδοτών και των πολυεθνικών, ανταγωνισμούς.
Η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν άφησε αντεργατικό νόμο που να μην αξιοποιήσει, 4ωρα, 3ημερα, ΕΣΠΑ-VOUCHER, συμβάσεις έργου ή δανεισμού με εργολάβους (συνεργεία καθαρισμού, αποθήκες), σμπαράλιασμα προγραμμάτων, τρομοκρατία, απολύσεις.
Η  ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ επιτίθεται με αγριότητα στα δικαιώματα μας όπως στην ανάγκη μας για ξεκούραση, για σταθερή εργασία.
Απαιτεί να θυσιάσουμε όλα μας τα δικαιώματα για να αυγατίζει τα κέρδη της.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

             Οι εργαζόμενοι στα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και κάθε εμποροϋπάλληλος έχει επιλογή, έχει διέξοδο. Είναι η οργανωμένη-συλλογική δράση μέσα από το κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, δημιουργούμε επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα.
             Παλεύουμε για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στην απεργία του κλάδου την Κυριακή 16-7-2017.
Συγκέντρωση 12 το μεσημέρι στην Πλατεία στο Μοναστηράκι.

ΑΘΗΝΑ 7/7/2-17


ΤΟ Δ.Σ.
======================================
ΕΠΙΣΗΣ
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού στα πλαίσια της οργάνωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων των δύο κλάδων (Εμπόριο  Κυριακή 16/7 και Επισιτισμός-Τουρισμός Πέμπτη 20/7),   διοργανώνουν κινητοποίηση στην Ερμού " Ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας" την Τρίτη 11 Ιουλίου και ώρα 6.00μ.μ.
( ραντεβού στην αρχή της Ερμού – Σύνταγμα).

Η κινητοποίηση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.



ΤΑ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: