Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Όλοι αύριο στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 19.00 στα Προπύλαια!

Να καταδικαστεί το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για το προσφυγικό, στη βάση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Να καταδικαστεί η πρακτική της κυβέρνησης που συνεχίζει την άθλια διαδικασία του «κατεπείγοντος».


Η κυβέρνηση βιάζεται να υλοποιήσει την πολιτική που θα δημιουργήσει μεγαλύτερη επιδείνωση στις συνθήκες εγκλωβισμού και καταστολής των προσφύγων, που μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού τους, που τους χαρακτηρίζει πλέον ως παράνομους και στην ουσία κρατούμενους.
Η ΕΕ αφού τελείωσε με τη διαλογή των προσφύγων στις διάφορες χώρες ανάλογα με τις ανάγκες κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, τους σφραγίζει τις πόρτες και τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα, καταπατώντας τα δικαιώματα τους. Μέσα σε άθλιες συνθήκες, στο κρύο, στη βροχή και σε πρόχειρους καταυλισμούς, η αναζήτηση της αξιοπρεπούς ζωής μακριά από πολέμους και βομβαρδισμούς μετατρέπεται για τους πρόσφυγες, σε νέο εφιάλτη.
Την ίδια στιγμή που η δυστυχία και η απόγνωση τους συσσωρεύεται στη χώρα μας, μοναδικός καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι πρόσφατες αποφάσεις και συμφωνίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Κατοχυρώνει με νόμο την παρουσία του ΝΑΤΟ ως χωροφύλακα στην περιοχή, στο Αιγαίο.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση! Να μη γίνουν συνένοχοι στο νέο έγκλημα. Να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την πάλη τους απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ.
Να ενισχύσουν μέσω των σωματείων τους, των συλλόγων, των λαϊκών επιτροπών την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες – μετανάστες. Να μην περάσει το δηλητήριο του ρατσισμού, η ξενοφοβία.
Να διεκδικήσουν με τους αγώνες τους αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, ασφαλή μετάβασή των προσφύγων στις χώρες του τελικού προορισμού τους.
Να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των άλλων δυνάμεων. Να καταδικαστεί η εμπλοκή της χώρας μας στους παραπάνω σχεδιασμούς.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: