Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

«Βαφτίσια» ξανά...


Από «βαφτίσια» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ άλλο τίποτα... και ας μην έχει πια στις γραμμές της τον μετρ του είδους, Γ. Βαρουφάκη!
Ποιος δε θυμάται τη λιτότητα που έγινε «λιτός βίος», την τρόικα που έγινε «θεσμοί», το μνημόνιο που έγινε «συμφωνία» κ.ο.κ.

Οι άνθρωποι είναι πραγματικά αστείρευτοι! Προκειμένου να προωθήσουν την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν για λογαριασμό του κεφαλαίου, δεν κολλάνε πουθενά...
Σιγά μην πουν, ας πούμε, ότι συζητάνε με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό των αγροτών, για τα μέτρα δηλαδή που έρχονται να τσακίσουν παραπέρα τη μικρομεσαία αγροτιά.
Οχι, βέβαια! Στο non paper του υπουργείου Οικονομικών, για τη προχτεσινή ατζέντα των συναντήσεων με τους... «θεσμούς», αναφερόταν ότι θα συζητηθεί η... «αναπτυξιακή στρατηγική του αγροτικού τομέα».
Από μια άποψη, βέβαια, τα συγκεκριμένα «βαφτίσια» είναι από τα πιο «ειλικρινή» τους: Ξεκλήρισμα για τη φτωχομεσαία αγροτιά, «αναπτυξιακή στρατηγική» για τους μεγαλοαγρότες και τα τμήματα του κεφαλαίου που δραστηριοποιούνται στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :