Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Με μεγαλοπρέπεια τα θυρανοίξια του Ναϊδρίου του Αγίου Νικολάου Πλανά στη Γαλάτιστα


Με το καθιερωμένο τελετουργικό έγιναν το εσπέρας  της Δευτέρας, παραμονή της γιορτής του Αγίου Νικολάου Πλανά, στη Γαλάτιστα, τα Θυρανοίξια του Ναϊδρίου που έκτισε στο σπίτι του ο ιερέας Νικόλαος Ματθαίος, το οποίο τιμάται στην ιερή μνήμη του Αγίου Νικολάου Πλανά.









Την όλη ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου ‘Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος  μετά του  πανοσιολογιότατου  αρχιμαντρίτου Παϊσίου Σουλτανικά και των ιερέων Γεωργίου Σκονδράνη και Αργυρίου Καραμόσχου εφημέριων των Ιερών Ναών της Γαλάτιστας  Αγίου Γεωργίου και Κοιμήσεως Θεοτόκου αντίστοιχα.









Πρώτα τελέστηκε ο Μικρός Αγιασμός με εμβόλιμα απολυτίκια και αναγνώσματα κ.α.) και το γνωστό «’Άρατε πύλας» και «ανοίχτηκε» η θύρα του Ναϊδρίου από τον Μητροπολίτη ραντίζοντας με αγιασμό το Ναϊδριο. Στη συνέχεια η Μητροπολίτης χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής του Αγίου Νικολάου Πλανά.









Στην κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε η Ακολουθία του όρθρου και η Θεία Λειτουργία. Στο κήρυγμα του ο πάτερ Νικόλαος αναφέρθηκε στον εν γένει βίο του Αγίου Νικολάου Πλανά.






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μηπως χάσαμε το μέτρο; Μήπως το ξεφτιλιζουμε λιγάκι;