Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Παραδίδεται το εξαθέσιο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καλυβών – Γερακινής

            Ένα υπερσύγχρονο διδακτήριο παραδίδεται προς χρήση το επόμενο διάστημα στο Δήμο Πολυγύρου. Πρόκειται για το εξαθέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Καλυβών - Γερακινής, με προϋπολογισμό  2.885.457 €.  Το σχολικό κτίριο, που κατασκευάστηκε στον οικισμό των Καλυβών, σε ιδιωτικό οικόπεδο του Δήμου Πολυγύρου για τους μικρούς μαθητές της Γερακινής και των Καλυβών,  καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 1.691,29 τ.μ., με αύλειο χώρο 1084,20 τ.μ.

            Το κτίριο καλύπτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για εκπαιδευτικά κέντρα με ανεξάρτητο χώρο φαγητού, κυλικείο, ασανσέρ και δυο κλιμακοστάσια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα φυσικής-χημείας, τρεις αίθουσες εργαστηρίων, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, γραμματεία, αίθουσες διεύθυνσης και διδασκόντων. Επίσης, ο περιβάλλοντας χώρος διαμορφώνεται κατάλληλα με διαδρόμους από πλακόστρωτα, θύλακες πρασίνου και κατάλληλη περίφραξη.
            Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013.
            Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Α. Ζωγράφος  τόνισε τα εξής:
            «Η αλλαγή και η ανάκαμψη στη χώρα μας ξεκινάει από την παιδεία. Είμαστε υπερήφανοι, που σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα εμείς μπορούμε να προσφέρουμε  στα παιδιά μας μια τόσο σημαντική υποδομή. Θεωρώ ότι το καινούριο αυτό κτίριο ανταποκρίνεται τόσο στις προσδοκίες των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών καθώς και των γονέων. 
            Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για νέα έργα στο δήμο μέσα από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και εθνικούς πόρους είναι συνεχής, πράγμα που καταφαίνεται από την ένταξη και την υλοποίηση έργων πολλών εκατομμυρίων ευρώ, έργων που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών και αναβαθμίζουν τις κτιριακές υποδομές της παιδείας. Ευελπιστούμε ότι και κατά τη νέα προγραμματική περίοδο θα πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».

Από το Γραφείο Τύπου

του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: