Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη «Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων»


Το ΠΑΜΕ με την ευκαιρία της «Παγκόσμιας Μέρας κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων» απευθύνεται σ' όλους τους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους. Ιδιαίτερα απευθύνεται στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που εγκατέλειψαν βίαια τις χώρες τους διωγμένοι από τους πολέμους, τους βομβαρδισμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, από τα ερείπια και τη φτώχεια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.


Το ταξικό εργατικό κίνημα, τα σωματεία αγωνίζονται ενάντια στον ρατσισμό και τον εθνικισμό. Είναι δηλητήριο που γεμίζει τις φλέβες της εργατικής τάξης.

Καθημερινά πλέον γινόμαστε μάρτυρες του εγκλήματος των ΝΑΤΟ-ΕΕ και των άλλων δυνάμεων στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, δολοφονικές επεμβάσεις σε αμάχους, εξαθλίωση, βομβαρδισμοί σε πόλεις και χωριά οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στον αναγκαστικό ξεριζωμό και την προσφυγιά. Δε έχουμε σταματήσει να μετράμε νεκρούς στη Μεσόγειο. Μάνες, παιδιά, βρέφη χάνουν καθημερινά τη ζωή τους.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να γλυτώσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειες τους, είναι θύματα των πολέμων. Δεν ξενιτεύονται για να κάνουν πλούτη αλλά για να ζήσουν σαν άνθρωποι.

Η καταστολή εντός και εκτός της χώρα μας, ο απαράδεκτος εγκλωβισμός τους, είναι απάνθρωπος. Η δήθεν μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ είναι ένας ανελέητος νέος πόλεμος εις βάρος τους.  Τις τελευταίες βδομάδες έχοντας κλείσει τα σύνορα, οι πρόσφυγες στοιβάζονται σαν ζώα στην Ελλάδα, εκτεθειμένοι σε όλες τις καιρικές συνθήκες, σε δρόμους, υπόστεγα, πλατείες, σε πρόχειρους καταυλισμούς.

Η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ αρχίζει και τελειώνει στην αναγκαία για τα μονοπώλια διαλογή και στο μοίρασμα φτηνού εργατικού δυναμικού ώστε να εξασφαλιστεί και να αυξηθεί η κερδοφορία τους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα για ένταση της αλληλεγγύης. Άμεσα και με συνέχεια, κάθε συνδικάτο, κάθε λαϊκή επιτροπή, κάθε μαζικός φορέας, κάθε ένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος να οργανώσει την συγκέντρωση υλικής βοήθειας προς τους Πρόσφυγες και να έρθει σε επικοινωνία με το ΠΑΜΕ για την παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης.


  • Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών.
  • Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους.
  • Απαιτούμε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Να κλείσει τώρα η βάση του πολέμου στη Σούδα.
  • Έξω η Frontex και οι άλλοι  μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.
  • Τώρα να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αλλά και στη χώρα μας, καλούμε τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία ανοχή στο φασισμό και το ρατσισμό, να μην δείξουν καμία ανοχή απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ, στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και όλων των άλλων εγκληματικών ενεργειών που έκανε η ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Να καταδικαστεί απ’ όλους η απαράδεκτη αποφυλάκιση του δολοφόνου Ρουπακιά. Ιδιαίτερα τα συνδικάτα να επαγρυπνούν και να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή όπου και αν εμφανίζεται, ιδιαίτερα στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς.

Η διέξοδος βρίσκεται στην κοινωνική συμμαχία, στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, γλώσσα και θρησκεία, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές τους. Στον αγώνα για ένα σύστημα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που παράλληλα θα σβήνει και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη κάθε είδους ρατσιστικών, ξενοφοβικών και εθνικιστικών αντιλήψεων και εγκληματικών ενεργειών.

21 Μάρτη 2016
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: