Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΚΑΙ τους δολοφονούν ΚΑΙ τους κλέβουν και τη γη τους

Νέα πρόκληση με αρπαγή παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ
Φυλάκισαν Παλαιστίνιους έφηβους επειδή πετούσαν πέτρες...

ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΡΑΜΑΛΑ.--
Στην μεγαλύτερη από τον Αύγουστο του 2014 κατάσχεση παλαιστινιακής γης στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης, κοντά στη Νεκρά Θάλασσα και στην Ιεριχώ, προχώρησε χτες το Ισράηλ. Συνολικά κατασχέθηκαν 235 εκτάρια και η νέα πρόκληση εντάσσεται στα σχέδια της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για διεύρυνση των εβραϊκών εποικισμών ή τη δημιουργία τουριστικών και εμπορικών συγκροτημάτων. Η κίνηση αυτή έκανε μέχρι και τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σόσαν Σέμπλι, να ζητήσει την άμεση ανάκλησή της από τις ισραηλινές αρχές.
Στο Παρίσι, ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών,Ρομέν Ναντάλ, εξέφρασε επίσης την «έντονη ανησυχία» της χώρας του και μίλησε για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου». Επίσης ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ζήτησε ανάκληση της ενέργειας αυτής. Νωρίτερα, ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάταπηύθυνε έκκληση στη λεγόμενη «διεθνή κοινότητα» να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σταματήσουν οι κατασχέσεις παλαιστινιακής γης.
Φυλάκισαν Παλαιστίνιους έφηβους επειδή πετούσαν πέτρες...
Ισραηλινό δικαστήριο στην Ιερουσαλήμ καταδίκασε χτες επτά Παλαιστίνιους έφηβους, ηλικίας από 14 έως 17 ετών, σε ποινές φυλάκισης 12 έως 39 μηνών, επειδή πετούσαν πέτρες στις κατοχικές δυνάμεις και σε ισραηλινά αυτοκίνητα στη συνοικία Μπέιτ Χανίνα του κατεχόμενου ανατολικού τμήματος της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: