Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ - Ενημερωτική εκδήλωση

Το Κέντρο Αποκατάστασης «ΕΥΕΞΙΑ» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Νόσο Πάρκινσον διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα θεραπεία LSVT  στις 9 Απριλίου 2016 στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στις 12 η ώρα το μεσημέρι.

Η Νόσος του Πάρκινσον είναι μια προοδευτικά εξελισσόμενη πάθηση που επηρεάζει την κίνηση, την επικοινωνία, τη  σκέψη και το συναίσθημα. Ως χρόνιο νόσημα, επιβαρύνει σημαντικά την ποιότητα ζωής, όχι μόνο του ασθενούς αλλά και της οικογένειάς του. Η αντιμετώπιση της, όπως ορίζουν οι διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, είναι πλέον έργο ομάδας επιστημόνων.
Σήμερα υπάρχουν σύγχρονες δυνατότητες διαχείρισης της νόσου και η εκδήλωση αυτή έχει ως στόχο την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τη Νόσο Πάρκινσον και την ανάδειξη του σύγχρονου τρόπου αντιμετώπισης της ασθένειας ώστε ο ασθενής να ζήσει μια ζωή όπως την επιθυμεί.  Η νέα μέθοδος θεραπείας LSVT βοηθάει αποτελεσματικά τα άτομα με τη Νόσο Πάρκινσον, τόσο στην κίνηση όσο και στην ομιλία, ώστε να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής με άμεσα και διατηρήσιμα αποτελέσματα.                
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν  διακεκριμένα  μέλη της ιατρικής κοινότητας  της Θεσσαλονίκης καθώς και της  επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Αποκατάστασης «ΕΥΕΞΙΑ» και θα δώσουν πρακτικές συμβουλές στους παρευρισκομένους.

Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Κέντρου Αποκατάστασης «ΕΥΕΞΙΑ» και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: