Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Δήμαρχοι στην Υπηρεσία των Πολυεθνικών

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Δημάρχου Θέρμης που έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη να προχωρήσει σε δίωξη ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων της Coca Cola με την αιτιολόγηση ότι το σωματείο έχει «αυθαίρετες κατασκευές» στην πύλη του εργοστασίου!

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Coca Cola βρίσκονται σε μακροχρόνιο αγώνα για το δικαίωμα τους στη δουλειά! Συγκρούονται με μια πολυεθνική που μετρά τεράστια κέρδη, επιβάλλοντας μειώσεις μισθών και απολύσεις! Στον αγώνα τους που διαρκεί για πάνω από 2 χρόνια, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αμετακίνητοι στις πύλες του εργοστασίου κάθε μέρα. Αφού λοιπόν οι τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας, οι απολύσεις και οι μηνύσεις δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, η Coca Cola επιστράτευσε τον Δήμαρχο Θέρμης, ο οποίος έδωσε εντολή τις υπηρεσίες του Δήμου να πιστοποιήσουν ότι οι χώροι που χρησιμοποιούν οι αγωνιστές εργαζόμενοι της Coca Cola για να προστατεύονται από το κρύο και τη βροχή είναι «αυθαίρετες κατασκευές»!!
Η έκθεση του Δήμου είναι απόδειξη του αντεργατικού ρόλου των τοπικών αρχών, που ενώ δέχονται ως νόμιμες υπερκατασκευές, ξενοδοχεία, βιομηχανίες κτλ που καταστρέφουν το περιβάλλον, ως υπηρέτες των πολυεθνικών, διώκουν τους εργάτες που αγωνίζονται γιατί έβαλαν ομπρέλα να προστατευθούν από τη βροχή. Μάλιστα, με βάση την έκθεση, καλούν το Σωματείο των απολυμένων εργαζομένων της Coca Cola να πληρώσει πρόστιμο ύψους 2.100 ευρώ!!!
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και απολυμένων της Coca Cola. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις μαζικά να καταγγείλουν τη νέα προσπάθεια δίωξης και ποινικοποίησης του αγώνα τους.


                                                                 Το Γραφείο Τύπου
                                                                         22-3-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: